
Μια πετυχημένη σαντιγί χρειάζεται καλό χτύπημα σε υψηλή ταχύτητα, για να «γεμίσει» αέρα η κρέμα και να γίνει αφράτη. Το παγωμένο σκεύος καθώς και τα κρύα υλικά, θα βοηθήσουν την κρέμα να σταθεροποιηθεί και να σταθεί. Ακόμα, πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν πρέπει στιγμή να σκεφτούμε να χρησιμοποιήσουμε light κρέμα γάλακτος, γιατί η σαντιγί μας δεν θα πήξει ποτέ.
Σημαντικός είναι και ο χρόνος που θα χτυπήσουμε την κρέμα. Χρειάζεται μέτριο χτύπημα για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια γρήγορο. Μόλις δούμε ότι στην επιφάνεια σχηματίζονται κορφές και η κρέμα είναι πηχτή σαν ένα αέρινο γιαούρτι, τότε πρέπει να σταματήσουμε, διαφορετικά η κρέμα θα «κόψει». Εννοείται πως διατηρείται στο ψυγείο, αλλά όσο μένει χάνει τον όγκο της. Συνεπώς, καλό θα είναι να την ετοιμάσεις τη στιγμή που θα τη χρειαστείς.
για 450 ml
- 240 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Για τέλεια και αφράτη σαντιγί, πρώτα ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα παγωμένο μεταλλικό μπολ.
- Με το μίξερ χειρός χτυπάμε στην αρχή σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια σε υψηλή.
- Μόλις η σαντιγί αρχίσει να «στέκεται» και να σχηματίζονται κορφές στην επιφάνεια της, σταματάμε το χτύπημα.
- Σερβίρουμε όπως μας αρέσει.