Υλικά

για περίπου 30 μικρούς κουραμπιέδες 

  • 300 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 130 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 25 γρ. κονιάκ
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για την επικάλυψη
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Ένα ημίξηρο ροζέ, ημιαφρώδες κρασί από την ποικιλία Syrah με αρώματα κερασιού, βιολέτας και ρόδων. Η πρότασή μας: Deus Rosato - Cavino

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τους κουραμπιέδες μπουκίτσες με καβουρδισμένο αμύγδαλο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Σκορπίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα καβουρδίζουμε στο φούρνο μέχρι να μυρίσουν, για περίπου 5 λεπτά.  Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Βάζουμε το βούτυρο Lurpak και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν, για περίπου 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  6. Όσο το μίξερ είναι σε λειτουργία, προσθέτουμε το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αμύγδαλα.
  7. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρούς κουραμπιέδες, τους αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
  8. Τους βγάζουμε από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστοί, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Αφήνουμε να κρυώσουν για μερικά λεπτά και μετά μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  9. Μόλις κρυώσουν, καλύπτουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη και μεταφέρουμε σε πιατέλα.