Υλικά
για περίπου 30 μικρούς κουραμπιέδες
- 300 γρ. βούτυρο Lurpak
- 130 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 25 γρ. κονιάκ
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για την επικάλυψη
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Ένα ημίξηρο ροζέ, ημιαφρώδες κρασί από την ποικιλία Syrah με αρώματα κερασιού, βιολέτας και ρόδων. Η πρότασή μας: Deus Rosato - Cavino
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τους κουραμπιέδες μπουκίτσες με καβουρδισμένο αμύγδαλο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
- Σκορπίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα καβουρδίζουμε στο φούρνο μέχρι να μυρίσουν, για περίπου 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το βούτυρο Lurpak και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν, για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα στερεά υλικά, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Όσο το μίξερ είναι σε λειτουργία, προσθέτουμε το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αμύγδαλα.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρούς κουραμπιέδες, τους αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
- Τους βγάζουμε από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστοί, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Αφήνουμε να κρυώσουν για μερικά λεπτά και μετά μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
- Μόλις κρυώσουν, καλύπτουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη και μεταφέρουμε σε πιατέλα.