Υλικά
  • 1 κιλό κάστανα μέτρια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 700 ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το γλυκό κουταλιού κάστανο πλένουμε τα κάστανα και τα χαράζουμε σταυρωτά με κοφτερό μαχαίρι. Χαράζονται πιο εύκολα από την πλευρά της κούρμπας.
  2. Βάζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά. Έπειτα τα στραγγίζουμε.
  3. Με κοφτερό μαχαιράκι τα καθαρίζουμε προσεχτικά, αφαιρώντας και κάθε κομματάκι της εσωτερικής χνουδωτής φλούδας. Καθαρίζονται πιο εύκολα όσο είναι ζεστά.
  4. Ξαναβάζουμε νερό στην κατσαρόλα, το αφήνουμε να κοχλάσει και βράζουμε τα κάστανα για 15 λεπτά. Δεν θέλουμε να μαλακώσουν εντελώς γιατί θα διαλυθούν.
  5. Σε χαμηλή, αντικολλητική κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα 700 ml νερό και την κανέλα και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 6 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.
  6. Ρίχνουμε τα κάστανα στην κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά.
  7. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε στην κατσαρόλα.
  8. Χωρίς καπάκι, ξαναβράζουμε σε δυνατή φωτιά το γλυκό για 7 λεπτά.
  9. Μεταφέρουμε το γλυκό σε γυάλινα βαζάκια όσο είναι ακόμη καυτό, σφραγίζουμε με τα καπάκια και αφήνουμε τα βάζα αναποδογυρισμένα να κρυώσουν στον πάγκο της κουζίνας.