Υλικά
            
        
        
        
        
    - 1 κιλό κάστανα μέτρια
 - 1 κιλό ζάχαρη
 - 700 ml νερό
 - 1 ξύλο κανέλας
 
 Διαδικασία
        
            
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για το γλυκό κουταλιού κάστανο πλένουμε τα κάστανα και τα χαράζουμε σταυρωτά με κοφτερό μαχαίρι. Χαράζονται πιο εύκολα από την πλευρά της κούρμπας.
 - Βάζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά. Έπειτα τα στραγγίζουμε.
 - Με κοφτερό μαχαιράκι τα καθαρίζουμε προσεχτικά, αφαιρώντας και κάθε κομματάκι της εσωτερικής χνουδωτής φλούδας. Καθαρίζονται πιο εύκολα όσο είναι ζεστά.
 - Ξαναβάζουμε νερό στην κατσαρόλα, το αφήνουμε να κοχλάσει και βράζουμε τα κάστανα για 15 λεπτά. Δεν θέλουμε να μαλακώσουν εντελώς γιατί θα διαλυθούν.
 - Σε χαμηλή, αντικολλητική κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα 700 ml νερό και την κανέλα και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 6 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.
 - Ρίχνουμε τα κάστανα στην κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά.
 - Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε στην κατσαρόλα.
 - Χωρίς καπάκι, ξαναβράζουμε σε δυνατή φωτιά το γλυκό για 7 λεπτά.
 - Μεταφέρουμε το γλυκό σε γυάλινα βαζάκια όσο είναι ακόμη καυτό, σφραγίζουμε με τα καπάκια και αφήνουμε τα βάζα αναποδογυρισμένα να κρυώσουν στον πάγκο της κουζίνας.
 
Ελένη Ψυχούλη