Λίγες φέτες ψωμί, αυγά και λίγο γάλα. Αυτά είναι τα βασικά υλικά που θα χρειαστούμε για να τις ετοιμάσουμε. Μπορούμε να τις απολαύσουμε σκέτες ή να τις συνοδέψουμε με φρέσκα φρούτα, γιαούρτι, μέλι, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο σκεφτούμε. Όπως και να 'χει, είναι λαχταριστές.
Υλικά
για 4-5 φέτες
- 2 αυγά
- 250 ml φρέσκο γάλα
- ¼ κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4-5 ψωμί
- 80 γρ. βούτυρο
- μέλι, φρέσκα φρούτα, γιαούρτι, ζάχαρη άχνη, αμύγδαλα, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις αυγοφέτες με φρούτα, πρώτα ετοιμάζουμε το μείγμα χτυπώντας σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά και έπειτα ρίχνουμε το γάλα.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια κόβουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες και παράλληλα ζεσταίνουμε μία κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι.
- Βουτάμε μία - μία την κάθε φέτα στο μείγμα με τα αυγά και το γάλα και αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να «μουσκέψει» καλά.
- Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και σερβίρουμε με ό,τι μας αρέσει. Εγώ επέλεξα λόγω εποχής φράουλες, αλλά πραγματικά ταιριάζει όποιο φρούτο μπορεί να έχουμε εύκαιρο και να μας αρέσει.