
Τραγανιστή απ’ έξω και αφράτη στο εσωτερικό της, μοναδικά τυρένια, είναι η καλύτερη αλμυρή βάφλα που μπορούμε να ετοιμάσουμε στο σπίτι.
Υλικά
για 8-10 βάφλες
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 100 γρ. βούτυρο
- ¼ κ.γ. σόδα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 350 ml γάλα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις αλμυρές βάφλες, κόβουμε βούτυρο σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και με το σύρμα ανακατεύουμε καλά.
- Στο τέλος ρίχνουμε το τριμμένο τυρί.
- Λαδώνουμε με ένα πινέλο την βαφλιέρα και ρίχνουμε όσο μείγμα χρειάζεται μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια της.
- Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά.
- Τις σερβίρουμε ζεστές με αυγά βραστά ή τηγανιτά, μπέικον, ντοματίνια και φρέσκο αβοκάντο.