Τραγανιστή απ’ έξω και αφράτη στο εσωτερικό της, μοναδικά τυρένια, είναι η καλύτερη αλμυρή βάφλα που μπορούμε να ετοιμάσουμε στο σπίτι. 

Αλμυρές βάφλες


 

Υλικά

για 8-10 βάφλες 

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο
  • ¼ κ.γ. σόδα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 350 ml γάλα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις αλμυρές βάφλες, κόβουμε βούτυρο σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει. 
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. 
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και με το σύρμα ανακατεύουμε καλά. 
  4. Στο τέλος ρίχνουμε το τριμμένο τυρί. 
  5. Λαδώνουμε με ένα πινέλο την βαφλιέρα και ρίχνουμε όσο μείγμα χρειάζεται μέχρι  να καλυφθεί η επιφάνεια της. 
  6. Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά.
  7. Τις σερβίρουμε ζεστές με αυγά βραστά ή τηγανιτά, μπέικον, ντοματίνια και φρέσκο αβοκάντο.