Ό,τι κατέβει στο κεφάλι του καθενός βλέπουμε πλέον στο TikTok, με τις πιο τρελές και περίεργες ιδέες να γίνονται viral. Σε άλλα νέα, οι χρήστες τώρα τρώνε ένα ολόκληρο κρεμμύδι - σκέτο -, το οποίο έχουν ψήσει σε αλουμινόχαρτο στον φούρνο και ονομάζουν Onion Boil.
Οι συνταγές ποικίλλουν, αλλά κατά βάση, αυτό που κάνουν είναι να αποφλοιώνουν ένα λευκό κρεμμύδι, να αφαιρούν μέρος από τον πυρήνα του και στο κενό που δημιουργείται να προσθέτουν μικρή ποσότητα βουτύρου και μείγματος καρυκευμάτων, το οποίο πριν έχουν σοτάρει με επιπλέον βούτυρο. Το κρεμμύδι μετά τυλίγεται σε αλουμινόχαρτο και μπαίνει στο φούρνο για έως και μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
Το κρεμμύδι είναι αναπόσπαστο μέρος σχεδόν σε κάθε συνταγή, μεταξύ άλλων και στην ελληνική κουζίνα. Όντως, υπάρχουν συνταγές που δεν θα είχαν καμία σχέση με τη νοστιμιά που τις χαρακτηρίζει, αν από αυτές έλειπε αυτό το υλικό. Ακόμη και στο στιφάδο, τα μικρά κρεμμύδια που μελώνουν κλέβουν την παράσταση, όμως και σε αυτή την περίπτωση, συνοδεύουν κάτι άλλο.
Το κρεμμύδι από μόνο του ωστόσο, ποτέ δεν αποτελεί το βασικό υλικό. Είναι λογικό λοιπόν να μας φαίνεται περίεργο να βλέπουμε όλο και πιο πολλούς ανθρώπους να μαγειρεύουν και να καταβροχθίζουν ολόκληρα κρεμμύδια στο TikTok. Δεν θέλουμε να ξέρουμε επίσης πώς αισθάνονται στη θέα του εν λόγω trend οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πεπτικά προβλήματα.
Όπως κάθε trend, η συνταγή απέκτησε φανατικούς οπαδούς, κάποιους που μπήκαν στον πειρασμό και τη δοκίμασαν από περιέργεια και άλλους που δεν… συγκινήθηκαν ιδιαίτερα. Αρκετοί μάλιστα «αντιδραστικοί» σχολίασαν ότι μία συνταγή ονομάζεται «onion boil», τη στιγμή που στην ουσία τίποτα δεν βράζεται. Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος και ότι θα έπρεπε να λέγεται «onion bake». Άλλοι πιστεύουν ότι φταίει το μείγμα έντονου καρευκεύματος με βούτυρο, μέσα στο οποίο «βράζει» το κρεμμύδι. Πραγματικά, τι θέλει να πει ο ποιητής;