Στο άκουσμα της λέξης «Χριστούγεννα» υποσυνείδητα έρχεται στο νου σου όλη η πορεία που ξεκινά με το στολισμό του δέντρου και του σπιτιού, των ονομαστικών εορτών και των φιλικών συνευρέσεων που προηγούνται της κορύφωσης, που αδιαμφισβήτητα είναι το οικογενειακό γεύμα ανήμερα των Χριστουγέννων. Υπό αυτή την έννοια, «το κρασί των Χριστουγέννων» είναι όλα εκείνα τα κρασιά που θα σε συντροφεύσουν και θα επιλέξεις για τους αγαπημένους σου κατά τη διάρκεια του πιο γιορτινού μήνα του Χρόνου.
Ένα δροσιστικό, φρουτώδες Kabinet Riesling με αρώματα μοσχολέμονου, πράσινου μήλου και λευκών λουλουδιών, χαμηλής αλκοόλης όπου η φρεσκάδα της υψηλής οξύτητας ισορροπεί παιχνιδιάρικά με τα σάκχαρα, θα είναι ιδανική παρέα κατά το στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δένδρου. Στα σίγουρα, το να ανασύρεις τα στολίδια, να στηθεί το δέντρο και να συνδεθούν τα λαμπιόνια θα σου καταναλώσει ενέργεια και θα προκαλέσει μια σχετική κούραση. Ο δροσιστικός χαρακτήρας του Riesling θα σε ξεδιψάσει, τα σάκχαρα θα σου δώσουν ένα boost ενέργειας και το χαμηλό αλκοόλ δε θα καταφέρει να επηρεάσει το έργο σου ενώ ταυτόχρονα θα ανεβάσει τη γιορτινή σου διάθεση που έχουν ήδη δημιουργήσει οι Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Μια συλλεκτική ετικέτα, ένα limited edition Bordeaux Blend γαλλικής ή ελληνικής καταγωγής με υψηλό δυναμικό παλαίωσης θα είναι ιδανικό δώρο για τον αγαπημένο σου φίλο/η που γιορτάζει. Η μοναδικότητα που προσφέρει μια φιάλη περιορισμένης παραγωγής, μια εμβληματική ετικέτα, αντικατοπτρίζει τα συναισθήματά σου απέναντι στο αγαπημένο σου πρόσωπο. Παράλληλα, η μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, που ξεπερνά τα 15 έτη, θα του δώσει τη δυνατότητα να φυλάξει για χρόνια το δώρο σου και να του θυμίζει τη στιγμή.
Ανήμερα Χριστουγέννων το κρέας σιγο-μαγειρεύεται από νωρίς το πρωί και αυτό συμβάλει στο να αναπτύξει πολύπλοκα αρώματα και γεύσεις. Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, τα κάστανα και οι σταφίδες της γέμισης προσθέτουν επιπλέον επίπεδα πολυπλοκότητας. Ένα Αγιωργίτικο ΠΟΠ Νεμέας που έχει ωριμάσει για τουλάχιστον 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια και η ηλικία του ξεπερνά την πενταετία θα είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Ο χρόνος παλαίωσης θα έχει προσθέσει πολυπλοκότητα όπως και ο μακρύς χρόνος μαγειρέματος στο κρέας.