Υλικά
- 1 κιλό μήλα
- χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 500 ml κρασί λευκό γλυκό
- 200 γρ. σταφίδες
- 600 γρ. ζάχαρη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μαρμελάδα με μήλα, σταφίδες και άρωμα κρασιού καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
- Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το ξύσμα και 400ml από το κρασί και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά.
- Στο μεταξύ, μουλιάζουμε τις σταφίδες σε 2-3 κ.σ. ζεστό νερό. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο κρασί.
- Βράζουμε τη μαρμελάδα για άλλα 30 λεπτά.
- Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη μοιράζουμε σε βάζα. Τη συντηρούμε στο ψυγείο.
- Στο σούπερ μάρκετ υπάρχει και ζάχαρη ειδική για μαρμελάδες. Την προτιμάμε γιατί δένει καλύτερα η μαρμελάδα.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λεμόνι με πορτοκάλι.