Υλικά
  • 1 κιλό μήλα
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 500 ml κρασί λευκό γλυκό
  • 200 γρ. σταφίδες
  • 600 γρ. ζάχαρη
     
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μαρμελάδα με μήλα, σταφίδες και άρωμα κρασιού καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
  2. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το ξύσμα και 400ml από το κρασί και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ, μουλιάζουμε τις σταφίδες σε 2-3 κ.σ. ζεστό νερό. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο κρασί.
  4. Βράζουμε τη μαρμελάδα για άλλα 30 λεπτά.
  5. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη μοιράζουμε σε βάζα. Τη συντηρούμε στο ψυγείο.
  • Στο σούπερ μάρκετ υπάρχει και ζάχαρη ειδική για μαρμελάδες. Την προτιμάμε γιατί δένει καλύτερα η μαρμελάδα.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λεμόνι με πορτοκάλι.