Υλικά

για 55 κομμάτια 

  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, σπασμένα με το χέρι

Για τη σύνθεση 

  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τους κουραμπιέδες μπουκίτσες ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο Lurpak μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 10-15 λεπτά, να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
  3. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια κουτάλα, για να μην πέσει ο όγκος του μείγματος.
  4. Ρίχνουμε και τα καβουρδισμένο αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  6. Πλάθουμε σε μπαλάκια 15 γρ. το καθένα και μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  7. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 15 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν καλά.
  9. Αφού κρυώσουν, τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.