Υλικά
  • 500 γρ. αχλάδια
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ φλ. νερό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μαρμελάδα αχλάδι καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κυβάκια.
  2. Βάζουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα τα αχλάδια, το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να σιγομαγειρευτεί για 20 λεπτά.
  5. Στο τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  6. Μοιράζουμε καυτή τη μαρμελάδα σε γυάλινα βαζάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν αναποδογυρισμένα, για να παστεριωθούν.
  • Αν θέλουμε τη μαρμελάδα εντελώς λεία, θα την πολτοποιοήσουμε με το ραβδομπλέντερ.
  • Αν δεν θέλουμε να μαυρίσουν τα αχλάδια, όσο τα καθαρίζουμε τα βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε νερό με στημένο λεμόνι.
  • Αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση των μπαχαρικών, μπορούμε να προσθέσουμε 2 αστεροειδείς γλυκάνισους ή ένα κομμάτι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ.