Υλικά
  • 4 μήλα, καλύτερα γλυκόξινα, όπως Granny Smith ή Fuji
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 ml μπίρα, καλύτερα lager ή pilsner
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (προαιρετικά, για πιο πλούσια γεύση)
  • φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα τηγανητά μήλα με κουρκούτι μπίρας, πρώτα ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, αν χρησιμοποιήσουμε, το αλάτι και το αυγό.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά την μπίρα και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο και ελαφρύ κουρκούτι. Αν θέλουμε πιο πλούσιο κουρκούτι, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βουτάμε τις φέτες μήλων στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσή και τραγανή κρούστα.
  5. Βγάζουμε τα τηγανισμένα μήλα από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το περιττό λάδι. 
  6. Τα σερβίρουμε ζεστά.
  • Τα τηγανητά μήλα μπορούμε να τα σερβίρουμε και με παγωτό βανίλια ή παγωμένο γιαούρτι, είναι υπέροχα.
  • Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα μήλα και με ζάχαρη άχνη ή λίγο μέλι πριν τα σερβίρουμε.