Το κατάστημα «Χοχλιούρος» στην πλατεία Αγίου Αντωνίου στη Βέροια φημίζεται για το ρεβανί του (όπως το λένε στη Βέροια, όχι δηλαδή «ραβανί») και είναι στην ουσία εκείνο που καθιέρωσε το συγκεκριμένο γλυκό στην Ελλάδα, αφού φτιάχνεται εδώ και 140 χρόνια, όπως λένε οι ιδιοκτήτες του. Το λογότυπο της επιχείρησης γράφει «από το 1886» αν και τότε η οικογένεια διατηρούσε στο σημείο γαλακτοπωλείο. 

Ο τότε ιδιοκτήτης, Γιώργος, έφτιαχνε μεταξύ άλλων και ρεβανί, αλλά μόνο ένα με δυο ταψιά την εβδομάδα. Μέχρι που στη δεκαετία του '50 ανέλαβαν τα παιδιά του, ο Νίκος, ο Μανώλης και ο Κώστας. Όλο και περισσότεροι ζητούσαν τότε το ρεβανί του. Άγνωστο βέβαια προς το κοινό το στοιχείο που έδωσε ώθηση και έκανε ξακουστό το γλυκό τους. 

Αυτό ήταν: αποφάσισαν ότι θα φτιάχνουν αποκλειστικά ρεβανί και έτσι γεννήθηκε το «Ρεβανί Χοχλιούρος». Και η ιστορία συνεχίζεται μέχρι σήμερα από την τρίτη γενιά, τον Σοφοκλή Χοχλιούρο και τα αδέλφια του, Νίκο και Γιώργο. 

Με αυτή λοιπόν την ιστορία δεν γινόταν η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής να μην τους συναντήσουν και να μη δοκιμάσουν το περιβόητο ρεβανί. 

«Τα μυστικά είναι πολλά: τα φρέσκα υλικά, ο τρόπος που τα αναμειγνύουμε και φυσικά το σιρόπι. Έχουμε μεγάλη παράδοση σε αυτό το παραδοσιακό έδεσμα. Είμαστε η τρίτη γενιά και ευελπιστώ να υπάρχει και τέταρτη, τα παιδιά μας δηλαδή. Άλλωστε φτιάχνουμε το περίφημο ρεβανί της Βέροιας με την ίδια συνταγή εδώ και 140 χρόνια. Μάλιστα, η πρώτη άδεια για το κατάστημά μας ήταν επί Οθωμανών», είπε και ο ίδιος στην κάμερα της εκπομπής.