Δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από την επιλογή ενός φρεσκοψημένου, τραγανού κρουασάν που μοσχοβολάει βούτυρο. Εντάξει, για να λέμε την αλήθεια, κάθε μέρα δεν γίνεται, αλλά σε έναν ιδανικό κόσμο, ωραία δεν θα ήταν;
Τέλος πάντων, η αλήθεια είναι πως έχουμε δοκιμάσει κρουασάν και κρουασάν και πολλές φορές είναι δύσκολο να βρεις στην πόλη αυτά τα χαρακτηριστικά που το κάνουν ακαταμάχητο: να είναι φρέσκο, να μοσχοβολά βούτυρο και να είναι πραγματικά νόστιμο.
Υπάρχουν όμως και αυτά τα μέρη που αποτελούν αυτό που λέμε «εγγύηση» και όσον αφορά την Αθήνα, ένα όνομα έρχεται στο μυαλό των περισσότερων πρώτο-πρώτο, όταν αναζητούν ένα καλό κρουασάν, το πασίγνωστο Overoll.
Για την ιστορία, να σου πούμε ότι πολύ πριν γίνει viral, όλα ξεκίνησαν γύρω στο 2020, όταν οι pastry chefs Γιάννης Κίκιρας, Αλκιβιάδης Ζέρβας και Σπύρος Παππάς, ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη δημιουργία μιας ξεχωριστής γωνιάς, με άρωμα και γεύση Γαλλίας, που τελικά πήρε σάρκα και οστά καταμεσής του κέντρου, στην Πραξιτέλους. Μερικά χρόνια αργότερα ήρθαν κι άλλα καταστήματα, αρχικά σε Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Νέα Σμύρνη, Πανόρμου και Μαρούσι στην Αθήνα, ενώ άνοιξαν ακόμα στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο, ενώ -spoiler alert- τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει και νέο κατάστημα Overoll στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας.
Κι επειδή είμαστε αμετανόητοι λάτρεις του κρουασάν την περασμένη βδομάδα παραγγείλαμε στο γραφείο πρωινό. Ε, κρουασάν δηλαδή. Επειδή είμαστε και αναποφάσιστοι, πήραμε τόσο αλμυρές όσο και γλυκές εκδοχές. Από τα γλυκά, την καρδιά μας κατάφερε να κερδίσει το κρουασάν με γεύση cheesecake με κόκκινα φρούτα και από τα αλμυρά τη σκληρή μάχη κέρδισε εκείνο που ονομάζεται «κιμαδόπιτα».
Και επειδή βέβαια ξεροσφύρι δεν πάει, πήραμε και καφέ, με το premium, specialty blend που έχει δημιουργηθεί σε αποκλειστική συνεργασία με την TAF για τα Overoll και ήταν η καλύτερη αρχή που θα μπορούσε να έχει η μέρα μας.
Αν θέλεις ποικιλία και να δοκιμάσεις διάφορα, αλλά δεν μπορείς να φας 4-5 ολόκληρα κρουασάν, θα βρεις επιλογές και για mini rolls που μπαίνουν σε ένα κουτάκι. Σημείωσε ότι είναι μάλιστα και πολύ καλή ιδέα για κέρασμα, αν θέλεις κάτι διαφορετικό.
Στο Overoll βέβαια δεν σταματούν μάλλον ποτέ να εμπνέονται από τα trends της εποχής και έτσι, τελευταία έχουν εντάξει στον κατάλογό τους και το cruffin, τον συνδυασμό κρουασάν και μάφιν που έχει γίνει viral.
Και αν ο δρόμος δεν σε βγάζει μέχρι την Πραξιτέλους ή κάποιο άλλο φυσικό κατάστημα, όπως εμείς στο γραφείο, θα βρεις το Overoll σε όλες τις πλατφόρμες delivery, για να φτάσει η πολυπόθητη λιχουδιά της ημέρας σπίτι σου.