Ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραθαλάσσια resorts της Ελλάδας, το Mandarin Oriental Costa Navarino στη Μεσσηνία, «ταξιδεύει» τις ελληνικές γεύσεις στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της σειράς events «Oliviera Unveiled».

Για λίγες μέρες, ο Γάλλος, executive chef του μεσσηνιακού resort, Bertrand Valegeas, θα αναλάβει τα ηνία στις κουζίνες των εστιατορίων των Mandarin Oriental σε Μαδρίτη, Μαϊάμι και Παρίσι, παρουσιάζοντας γεύσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, όπως αυτές επαναπροσδιορίζονται μέσα από τη δημιουργική του ματιά.

Η αυλαία των γαστρονομικών ημερών ανοίγει από το εστιατόριο Palm Court του Mandarin Oriental Ritz στη Μαδρίτη, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου.

Το εστιατόριο Palm Court του Mandarin Oriental Ritz στη Μαδρίτη

Ο ατμοσφαιρικός χώρος του εστιατορίου Palm Court στη Μαδρίτη

Η εμπειρία συνεχίζεται στο MO Bar+Lounge στο Μαϊάμι, από τις 15 έως τις 22 Φεβρουαρίου, όπου οι επισκέπτες θα έχουν μάλιστα την ευκαιρία να απολαύσουν και τέσσερα κοκτέιλ εμπνευσμένα από τα αρώματα της ελληνικής γης και ολοκληρώνεται στο εστιατόριο Camelia στο Παρίσι, από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου.

Το MO Bar + Lounge του Mandarin Oriental στο Μαϊάμι

Δεύτερη στάση του Γάλλου σεφ, το MO Bar+Lounge στο Μαϊάμι

Ο Γάλλος σεφ Bertrand Valegeas

Ο Γάλλος, executive chef του resort, Bertrand Valegeas, αναλαμβάνει τα ηνία στις κουζίνες των εστιατορίων των Mandarin Oriental hotels σε Μαδρίτη, Μαϊάμι και Παρίσι

Μενού – ύμνος στην ελληνική παράδοση με σύγχρονα twists

Ο Bertrand Valegeas έχει δημιουργήσει ειδικά για αυτά τα events μενού που περιλαμβάνουν à la carte επιλογές, αλλά και μενού γευσιγνωσίας τριών σταδίων, με έμφαση στην αυθεντικότητα και την ποιότητα των ελληνικών πρώτων υλών. Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται το concept του δίσκου - παραμάνας, που παρουσιάζει παραδοσιακά ελληνικά ορεκτικά, καθώς και μια σειρά από πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα.

Τα πιάτα του Oliviera του Mandarin Oriental, Costa Navarino

Τα πιάτα του Oliviera του Mandarin Oriental, Costa Navarino

Ειδικότερα, το κοινό των εστιατορίων των Mandarin Oriental θα δοκιμάσει τα πιάτα:

Ελληνική σαλάτα
Βιολογικές ντομάτες, ελιές Καλαμάτας, αγγούρι, φέτα
Τραγανό καλαμάρι
Μελιτζάνα, γραβιέρα Μεσσηνίας, σάλτσα ντομάτας και δυόσμου
Σαγανάκι
Γραβιέρα, μαρμελάδα μούρων, ούζο
Μουσακάς Oliviera
Σιγομαγειρεμένα μάγουλα μόσχου, μελιτζάνα, μπεσαμέλ
Κριθαρότο Αστακού
Παραδοσιακό κριθαράκι
Φαγκρί αλά Πολίτα
Αγκινάρες, καρότα, αρακάς
Crémeux από κατσικίσιο τυρί
Lime, crumble λευκής σοκολάτας, παγωτό γιαούρτι - μέλι
Μέλι
Μέλι βανίλια από τα μελίσσια μας, γύρη, παγωτό χαμομήλι

Λίγα λόγια για τον σεφ

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας, το ταξίδι του σεφ Bertrand Valegeas στον κόσμο της γαστρονομίας τον οδήγησε σε μερικά από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία 5 αστέρων και εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin. Ενδεικτικά, έχει περάσει από τις κουζίνες των εστιατορίων των αθηναϊκών Four Seasons Astir Palace και Hotel Grande Bretagne, καθώς και από τα One & Only Royal Mirage και Waldorf Astoria Palm Jumeirah στο Ντουμπάι. O Bertrand Valegeas σπούδασε στη Γαλλία και έχει ασχοληθεί εντατικά με την ασιατική κουζίνα, δουλεύοντας μάλιστα για 4 χρόνια στο πεντάστερο The St Regis της Σιγκαπούρης. Έχοντας περάσει από το πόστο του σεφ σε διάφορα εστιατόρια στην Ελλάδα, αποφάσισε τελικά να παραμείνει στη χώρα μας και στην κουζίνα του γνωστού παραθαλάσσιου resort Mandarin Oriental Costa Navarino, στη Μεσσηνία.