Για τρεις ημέρες, 1.300 Έλληνες και ξένοι εκθέτες θα παρουσιάσουν μία πολύ μεγάλη ποικιλία από ανώτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας Τρόφιμα και Ποτά. Στα περίπτερα τους θα βρεις, γνωστές γεύσεις που «ντύνονται» με νέες πινελιές, κλασικούς κωδικούς που έχουν δυναμική παρουσία στο ράφι, προϊόντα που έχουν αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς, τρόφιμα που βελτιώνουν τη διάθεση και την υγεία, ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ ή χωρίς αλκοόλ, παγκόσμιες γεύσεις εμπνευσμένες από την πολιτισμική πολυμορφία της σύγχρονης εποχής αλλά και προτάσεις που πρεσβεύουν τις αειφόρες πρακτικές παραγωγής.
Κατά την επίσκεψή σου στην έκθεση θα συναντήσεις και από κοντά πάνω από 500+ μικρούς παραγωγούς και μικρομεσαίες παραγωγικές επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της χώρας μας που παίρνουν μέρος στην έκθεση.
Ethnic προϊόντα και διεθνείς γεύσεις από 36 χώρες
Ως διεθνής έκθεση η Food Expo φιλοξενεί και προϊόντα από Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Τουρκία, Κίνα, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Γαλλία, Ινδία και πολλές ακόμη χώρες. Για την ακρίβεια περισσότεροι από 200 εκθέτες καταφθάνουν για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους και να ανακαλύψεις τι σου αρέσει.
2.000 κρασιά και αποστάγματα στην Oenotelia
Παράλληλα με την έκθεση Food Expo πραγματοποιείται και η εμπορική έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων Oenotelia, στο Hall 2. Εκεί θα βρεις κρασιά ΠΟΠ, παλαιωμένα και σπάνια, από γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, αλλά και από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, επώνυμα ελληνικά αποστάγματα, όπως και ετικέτες από διεθνείς αμπελώνες. Στην πλατεία Γευσιγνωσίας sommelier θα σου σερβίρουν κρασιά επιλεγμένα από τους εκθέτες για να έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις live κάποιες από τις ετικέτες. Τέλος, θα συναντήσεις και κρασιά του Αττικού αμπελώνα από τον ΑΟΣ Συνεταιρισμό Κορωπίου – ATTOINOS, που δημιουργεί συλλογές ποιοτικών οίνων, αναδεικνύοντας τον μεγαλύτερο μονοποικιλιακό αμπελώνα.
1ο διεθνές beverage summit
Παράλληλα, και τις τρεις ημέρες θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις από κοντά 50+ κορυφαίους ομιλητές του παγκόσμιου beverage industry, επαγγελματίες από τους κλάδους της λιανικής και Ho.Re.Ca, εκπρόσωπους από funds και Start-Ups, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες ελληνικές και διεθνείς εταιρίες, όπως 3 Cents, Ξινό Νερό, Green Cola, Monster Energy, Granikal, Eλληνικοί Χυμοί, Αθηναική Ζυθοποιία, Καρούλιας, Wolt, Yum Tales, Mastiqua, ROY Kombucha και πολλές ακόμα.
Workshops και σεμινάρια
Στο Hall 2, έμπειρα στελέχη, ακαδημαϊκοί και ειδικοί της αγοράς θα αναλύσουν θέματα που απασχολούν τον κόσμο των τροφίμων και ποτών, από τις εξαγωγικές επιδόσεις και την προχρηματοδότηση των εξαγωγών έως τις νέες τεχνολογίες παραγωγής, την αειφορία και τη βιωσιμότητα, τις προκλήσεις και τις τάσεις στη διατροφή. Επίσης, ο Peter Economides, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Felix BNI και ένας από τους πιο καταξιωμένους Brand Strategist στον πλανήτη, με εμπειρία σε διαφημιστικούς κολοσσούς σε Ελλάδα, Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες, θα βρίσκεται στη Food Expo, την Κυριακή 9 Μαρτίου για μία μοναδική ομιλία σχετικά με τη δύναμη της ανθρώπινης σύνδεσης και το πως αυτή συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία ισχυρών brands. Μάλιστα, τη στιγμή που θα μιλήσει για την τέχνη του branding, θα εστιάσει στο ελληνικό ελαιόλαδο και τη θέση του στις διεθνείς αγορές.
info
Βγάλε το εισιτήριό σου τώρα: foodexpo.gr
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας: 8, 9 και 10 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 18:00