Πώς παντρεύεται η ιταλική κουζίνα με την ασιατική; Μέσα από το TikTok βέβαια. Οι τάσεις που δημιουργούνται στην πλατφόρμα δεν έχουν τέλος και εμείς είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για άλλο ένα trend που μας τράβηξε την προσοχή.
Τα συσκευασμένα noodles που σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση της μαγειρικής όταν γυρίζεις κουρασμένος από τη δουλειά και θέλεις ένα γεύμα που θα ετοιμαστεί σε ελάχιστα λεπτά, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στο εξωτερικό. Μάλιστα, συνήθως είναι γευστικά και χωρίς να προσθέσεις σχεδόν τίποτα από το ντουλάπι ή το ψυγείο σου, επομένως να ένας ακόμη λόγος που έχουν κερδίσει τις καρδιές του κοινού.
Μία ωραία πρωία λοιπόν, κάποιος - που μάλλον είχε όρεξη για περισσότερο για ιταλικό παρά για ασιατικό - αποπειράθηκε να προσθέσει στα noodles κρέμα γάλακτος και αυγό. Δεδομένου και του τελευταίου, το αποτέλεσμα θυμίζει κάτι ανάμεσα σε ramen, και καρμπονάρα - όχι την original βέβαια, η οποία απεχθάνεται την κρέμα γάλακτος.
Είπε λοιπόν να το τραβήξει βίντεο, το πόσταρε - πού αλλού, στο TikTok - και voila! H συνταγή, μάλλον επειδή απλώς έτσι έτυχε, προαπαιτεί να χρησιμοποιήσεις τα στιγμιαία ramen της κορεάτικης εταιρίας Samyang Food που έγιναν viral μέσα στο 2024 και τα υλικά που περιλαμβάνει η συσκευασία, δηλαδή μία σκόνη και μία πικάντικη σως. Τα Buldak ramen noodles, όπως λέγονται τα συγκεκριμένα, άρχισαν μάλιστα να εξαφανίζονται από τα ράφια των σούπερ μάρκετ στην Αμερική, ενώ έγιναν θέμα ακόμη και στους New York Times, που τα παρομοίασαν με το αγαπημένο mac ‘n’ cheese των Αμερικανών. Ε μετά προσθέτεις κρέμα γάλακτος και αυγό. Έτσι απλά και ωραία.
Πάντως είμαστε σίγουροι πως αν σου κέντρισε το ενδιαφέρον και θέλεις να πειραματιστείς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις στιγμιαία noodles τα οποία θα βρεις και εδώ στο εμπόριο. Για να δούμε λοιπόν…