Έστω και τελευταία στιγμή σπεύδουν οι καταναλωτές σε ψαραγορές και σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τον απαραίτητο για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Όπως συμβαίνει βέβαια πάντα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τα γιορτινά τραπέζια πάνε πακέτο με το άγχος για το κόστος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στη Βαρβάκειο, ο φρέσκος μπακαλιάρος είναι στα 17 ευρώ το κιλό από την Ισπανία, ενώ ο ελληνικός στα 22-23 ευρώ το κιλό, ωστόσο δεν υπάρχει επάρκεια.

Από την άλλη, η τιμή του παστού, ο οποίος χωρίζεται σε αυτόν με κόκαλο και σε αυτόν χωρίς κόκαλο (φύλλα ή φιλέτα) και πωλείται σε καταστήματα έξω από τη Βαρβάκειο αγορά πωλείται από 17 έως 23 ευρώ το κιλό και από 23 έως 27 ευρώ το κιλό αντίστοιχα. Τιμή ελαφρώς πιο αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, όπως λένε οι έμποροι. Ωστόσο, μέσα στη Βαρβάκειο υπάρχει κατεψυγμένος και ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος σε φιλέτο, ο οποίος προσεγγίζει τα 7 ευρώ. 

Τι να προσέξουμε 

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι σχετικά, αφού στην αγορά κυκλοφορεί και το παρεμφερές με τον μπακαλιάρο ψάρι λινγκ, το οποίο πωλείται παστωμένο και μοιάζει με τον πρώτο, παραπλανώντας τους καταναλωτές.