Υλικά
  • 500 γρ. βερίκοκα, ζυγισμένα αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια
  • 15 γρ. ζελατίνη σε σκόνη (1 ½ φακελάκι ή 4 ½ μικρά φύλλα)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • χυμό από ⅓ λεμονιού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ζελέ βερίκοκο ρίχνουμε σε ένα μπρίκι τη ζελατίνη μαζί με ½ φλ. νερό και τη μουλιάζουμε για 10 λεπτά.
  2. Πλένουμε, στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια των βερίκοκων. Τα ζυγίζουμε και τα κόβουμε σε κομματάκια.
  3. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και 1½ φλ. νερό.
  4. Αφού φουσκώσει η ζελατίνη, βάζουμε το μπρίκι σε χαμηλή φωτιά και τη ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας με κουταλάκι, μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
  5. Ενσωματώνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στον πολτό των βερίκοκων και περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι. Με την ανάποδη ενός κουταλιού βοηθάμε το μείγμα να περάσει καλύτερα.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 ατομικά φορμάκια ή σε μια μεγάλη πλαστική φόρμα του 1 lt.
  7. Αφήνουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες να πήξει καλά το ζελέ.
  8. Για να σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε τα ατομικά ζελέ σε πιατάκια ή το μεγάλο ζελέ σε πιατέλα. Αν θέλουμε διακοσμούμε με κομματάκια από φρέσκα βερίκοκα.

Για εύκολο ξεφορμάρισμα βουτάμε πρώτα τα φορμάκια σε ένα μπολ με ζεστό νερό.