Υλικά
- 500 γρ. βερίκοκα, ζυγισμένα αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια
- 15 γρ. ζελατίνη σε σκόνη (1 ½ φακελάκι ή 4 ½ μικρά φύλλα)
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- χυμό από ⅓ λεμονιού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ζελέ βερίκοκο ρίχνουμε σε ένα μπρίκι τη ζελατίνη μαζί με ½ φλ. νερό και τη μουλιάζουμε για 10 λεπτά.
- Πλένουμε, στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια των βερίκοκων. Τα ζυγίζουμε και τα κόβουμε σε κομματάκια.
- Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και 1½ φλ. νερό.
- Αφού φουσκώσει η ζελατίνη, βάζουμε το μπρίκι σε χαμηλή φωτιά και τη ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας με κουταλάκι, μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
- Ενσωματώνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στον πολτό των βερίκοκων και περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι. Με την ανάποδη ενός κουταλιού βοηθάμε το μείγμα να περάσει καλύτερα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 ατομικά φορμάκια ή σε μια μεγάλη πλαστική φόρμα του 1 lt.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες να πήξει καλά το ζελέ.
- Για να σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε τα ατομικά ζελέ σε πιατάκια ή το μεγάλο ζελέ σε πιατέλα. Αν θέλουμε διακοσμούμε με κομματάκια από φρέσκα βερίκοκα.
Για εύκολο ξεφορμάρισμα βουτάμε πρώτα τα φορμάκια σε ένα μπολ με ζεστό νερό.