
Υλικά
για φόρμα διαμ. 20εκ. με αποσπώμενη βάση
Για τη βάση
- 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 8 γρ. φύλλα ζελατίνης
Για το ζελέ
- 1 φακελάκι ζελέ κεράσι
- 300 ml νερό ζεστό + 150 ml νερό παγωμένο
- 1 κ.σ. λικέρ κεράσι ή κρασί γλυκό (προαιρετικά)
- κεράσια φρέσκα για διακόσμηση
Brachetto με έντονα φρουτώδη χαρακτήρα και ανθικά αρώματα τριαντάφυλλου, διακριτικό αφρισμό και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Brachetto Castello del Poggio Zonin
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το cheesecake με ζελέ κεράσι θρυμματίζουμε τα μπισκότα εντελώς και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Τα στρώνουμε σε φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση, πιέζουμε καλά να απλωθεί στον πάτο και λίγο στα πλαϊνά και βάζουμε στο ψυγείο.
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. από το μείγμα και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη.
- Προσθέτουμε την κρέμα και τέλος ενσωματώνουμε τη σαντιγί.
- Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη βάση και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Φτιάχνουμε το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του, προσθέτοντας το λικέρ, αν θέλουμε.
- Όταν κρυώσει αλλά δεν έχει πήξει, το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω από το cheesecake.
- Βάζουμε ξανά στο ψυγείο και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με φρέσκα κεράσια.
- Φροντίζουμε το ζελέ να έχει κρυώσει αρκετά ώστε να μη λιώσει την κρέμα, όταν το προσθέσουμε.
- Το λικέρ προσθέτει βάθος στη γεύση, αλλά μπορούμε και να το παραλείψουμε.