Υλικά

για φόρμα διαμ. 20εκ. με αποσπώμενη βάση

Για τη βάση

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 8 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για το ζελέ

  • 1 φακελάκι ζελέ κεράσι
  • 300 ml νερό ζεστό + 150 ml νερό παγωμένο
  • 1 κ.σ. λικέρ κεράσι ή κρασί γλυκό (προαιρετικά)
  • κεράσια φρέσκα για διακόσμηση

Brachetto με έντονα φρουτώδη χαρακτήρα και ανθικά αρώματα τριαντάφυλλου, διακριτικό αφρισμό και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Brachetto Castello del Poggio Zonin

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το cheesecake με ζελέ κεράσι θρυμματίζουμε τα μπισκότα εντελώς και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  2. Τα στρώνουμε σε φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση, πιέζουμε καλά να απλωθεί στον πάτο και λίγο στα πλαϊνά και βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί.
  4. Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  5. Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. από το μείγμα και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη.
  6. Προσθέτουμε την κρέμα και τέλος ενσωματώνουμε τη σαντιγί.
  7. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη βάση και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  8. Φτιάχνουμε το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του, προσθέτοντας το λικέρ, αν θέλουμε.
  9. Όταν κρυώσει αλλά δεν έχει πήξει, το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω από το cheesecake.
  10. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με φρέσκα κεράσια.
  • Φροντίζουμε το ζελέ να έχει κρυώσει αρκετά ώστε να μη λιώσει την κρέμα, όταν το προσθέσουμε.
  • Το λικέρ προσθέτει βάθος στη γεύση, αλλά μπορούμε και να το παραλείψουμε.