Υλικά

για μια μεγάλη φόρμα 22 εκ.

  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 230 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 1200 ml ζεστό νερό 
  • 1 βανιλίνη 
  • 180 γρ. μείγμα ξηρών καρπών
  • 100 γρ. κουβερτούρα

Ερυθρό γλυκό κρασί, Αυγουστιάτης με αρώματα από μαρμελάδα φράουλα και φρούτων του δάσους, καραμέλα γάλακτος και νότες γλυκών μπαχαρικών. Η πρόταση του WSPC: Ηλιού Φως Οινοποιείο Γράμψα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τον δίχρωμο σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα πρώτα βάζουμε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι (χονδρό και ψιλό) και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να βραχεί όλο το σιμιγδάλι με το λάδι και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  2. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 15 λεπτά συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα μας.
  3. Μόλις πήξει, ρίχνουμε τη βανιλίνη και το μείγμα ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  4. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο μεταφέροντας το μισό σε ένα μπολ και στο μείγμα που έχει μείνει στην κατσαρόλα προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πάρει το μείγμα μας ένα σοκολατί χρώμα.
  5. Αδειάζουμε μέρος από το σοκολατένιο μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα 22εκ. Συνεχίζουμε δημιουργώντας εναλλάξ στρώσεις με το λευκό μείγμα. Στο τέλος πιέζουμε με ξύλινη κουτάλα ώστε να έχουμε μία ομοιόμορφη επιφάνεια.
  6. Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα και ξεφορμάρουμε το χαλβά.