Υλικά
- 3 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
- 1 κ.σ. μουστάρδα dijon με κόκκους
- 1 κ.γ. μέλι
- αλάτι, πιπέρι λευκό
- 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την πλούσια βινεγκρέτ με βαλσαμικό ξύδι ρίχνουμε το βαλσαμικό ξύδι σε μπολ, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε συνεχή ροή, σαν λεπτό κορδόνι, εξακολουθώντας το χτύπημα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές και πηχτό μείγμα.
Εναλλακτικά, τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον πολυκόφτη ή σε βαζάκι με καπάκι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενής και πηχτή η βινεγκρέτ.