Υλικά
- 2 φακελάκια ζελέ ανανά
- 3 φλ. νερό
- 1 κουτί κομπόστα ανανά σε φέτες
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
- 50 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το γιαουρτοζελέ ανανά σουρώνουμε την κομπόστα ανανά και κρατάμε 1 φλ. από το χυμό της συσκευασίας. Κόβουμε τις φέτες ανανά σε κυβάκια.
- Ετοιμάζουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία του, αντικαθιστώντας το ένα από τα φλυτζάνια με παγωμένο νερό που αναφέρονται, με τον χυμό που κρατήσαμε από την κομπόστα.
- Αφήνουμε το ζελέ στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς (προσοχή, δεν πρέπει να πήξει).
- Αδειάζουμε το γιαούρτι σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το ζελέ ανανά και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα, να ομογενοποιηθούν.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια ή το αδειάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα για ζελέ. Προσθέτουμε τον ανανά (κρατάμε αν θέλουμε λίγα κυβάκια για διακόσμηση) και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα αν χρησιμοποιήσουμε και βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
- Στη συνέχεια μεταφέρουμε στη συντήρηση του ψυγείου και το αφήνουμε να πήξει καλά, πριν το σερβίρουμε.