Υλικά
  • 2 φακελάκια ζελέ ανανά
  • 3 φλ. νερό
  • 1 κουτί κομπόστα ανανά σε φέτες
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
  • 50 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το γιαουρτοζελέ ανανά σουρώνουμε την κομπόστα ανανά και κρατάμε 1 φλ. από το χυμό της συσκευασίας. Κόβουμε τις φέτες ανανά σε κυβάκια.
  2. Ετοιμάζουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία του, αντικαθιστώντας το ένα από τα φλυτζάνια με παγωμένο νερό που αναφέρονται, με τον χυμό που κρατήσαμε από την κομπόστα.
  3. Αφήνουμε το ζελέ στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς (προσοχή, δεν πρέπει να πήξει).
  4. Αδειάζουμε το γιαούρτι σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το ζελέ ανανά και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα, να ομογενοποιηθούν.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια ή το αδειάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα για ζελέ. Προσθέτουμε τον ανανά (κρατάμε αν θέλουμε λίγα κυβάκια για διακόσμηση) και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα αν χρησιμοποιήσουμε και βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
  6. Στη συνέχεια μεταφέρουμε στη συντήρηση του ψυγείου και το αφήνουμε να πήξει καλά, πριν το σερβίρουμε.