Υλικά
για ένα βάζο 900 γρ.
- 1 κιλό κουμ κουάτ
- 500 γρ. ζάχαρη
- χυμό από 2 πορτοκάλια
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μαρμελάδα κουμ κουάτ, σε νερό που κοχλάζει, ζεματάμε για 3-4 λεπτά ολόκληρα τα κουμ κουάτ με τη φλούδα τους.
- Τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά τους σημεία. Βράζουμε για 10 λεπτά και στραγγίζουμε.
- Τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη. Ανάλογα με την υφή που θέλουμε να δώσουμε στη μαρμελάδα, τα πολτοποιούμε εντελώς ή αφήνουμε μικρά κομματάκια.
- Σε αντικολλητική κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη με τον χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι αυτή να λιώσει.
- Προσθέτουμε τον πολτό των κουμ κουάτ και ανακατεύοντας συχνά, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
- Αν θέλουμε τη μαρμελάδα πιο λεία, σ’αυτή τη φάση, μπορούμε να την πολτοποιήσουμε ξανά με το ραβδομπλέντερ.
- Μοιράζουμε σε γυάλινα βάζα όσο η μαρμελάδα είναι καυτή, κλείνουμε καλά και αφήνουμε τα βαζάκια αναποδογυρισμένα να κρυώσουν στον πάγκο της κουζίνας.