Υλικά

Για 30 κομμάτια

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 καψουλάκια βανιλίνης
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • αλάτι

Για το πασπάλισμα

  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη 
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 10'-15' να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  3. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια κουτάλα για να μην πέσει ο όγκος του μείγματος.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC, στον αέρα και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  5. Πλάθουμε μπαλάκια 30 γρ. το κάθε ένα και τα μεταφέρουμε στο ταψί.
  6. Ψήνουμε στο φούρνοπ για 20'-25'.
  7. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν.
  8. Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και μεταφέρουμε σε πιατέλα.

 

  • Οι κουραμπιέδες μόλις βγουν από το φούρνο θα είναι πάρα πολύ μαλακοί και ζεστοί, γι' αυτό πρέπει να προσέξουμε να μην τους μετακινήσουμε από το ταψί γιατί θα διαλυθούν.
  • Στους κουραμπιέδες το πιο σημαντικό συστατικό είναι το βούτυρο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αγελαδινό βούτυρο, για κουραμπιέδες στην πιο τρίφτη εκδοχή τους όμως θα βάλουμε αιγοπρόβειο βούτυρο.