
Υλικά
Για 30 κομμάτια
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
- 140 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 καψουλάκια βανιλίνης
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- αλάτι
Για το πασπάλισμα
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 10'-15' να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια κουτάλα για να μην πέσει ο όγκος του μείγματος.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC, στον αέρα και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Πλάθουμε μπαλάκια 30 γρ. το κάθε ένα και τα μεταφέρουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε στο φούρνοπ για 20'-25'.
- Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν.
- Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- Οι κουραμπιέδες μόλις βγουν από το φούρνο θα είναι πάρα πολύ μαλακοί και ζεστοί, γι' αυτό πρέπει να προσέξουμε να μην τους μετακινήσουμε από το ταψί γιατί θα διαλυθούν.
- Στους κουραμπιέδες το πιο σημαντικό συστατικό είναι το βούτυρο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αγελαδινό βούτυρο, για κουραμπιέδες στην πιο τρίφτη εκδοχή τους όμως θα βάλουμε αιγοπρόβειο βούτυρο.