Υλικά
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι + 1 κ.γ. για το μήλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη (προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
  • 1 πράσινο μήλο τραγανό
  • 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml γάλα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ψητό φιλέτο κοτόπουλου με πουρέ γλυκοπατάτας και καρότου, σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα, τα γυρίζουμε να καλυφθούν καλά από το μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20-30 λεπτά, να μαριναριστούν.
  3. Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.
  4. Κόβουμε το μήλο σε λεπτές λωρίδες ζουλιέν και το ανακατεύουμε με 1 κ.γ. χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει και να μείνει δροσερό.
  5. Ζεσταίνουμε καλά μια γκριλιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν ως το κέντρο.
  6. Απλώνουμε στον πάτο του πιάτου μια γενναιόδωρη στρώση πουρέ, τοποθετούμε από πάνω το ζουλιέν μήλο για φρεσκάδα και τραγανή υφή και από πάνω τα φιλέτα κοτόπουλου ολόκληρα ή κομμένα σε φέτες.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πράσινο μήλο με κόκκινο, αν θέλουμε πιο γλυκό αποτέλεσμα στη γεύση.