Ιδανική για να τη σερβίρεις μόνη της ή να τη συνδυάσεις με γιαούρτι, βρώμη, κρέπες ή ακόμα και πάνω σε ένα κομμάτι φρυγανισμένο ψωμί, αντί για μαρμελάδα. Μπορούμε επίσης να τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορα γλυκά όπως τάρτες, κέικ, τούρτες.

Υλικά
  • 4 αχλάδια, ώριμα αλλά σφιχτά
  • 500 ml νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη, μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τη γλύκα των αχλαδιών
  • 2–3 φέτες τζίντζερ φρέσκο
  • 1 στικ κανέλας
  • χυμό από ½ λεμόνι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την κομπόστα αχλάδι με τζίντζερ πλένουμε τα αχλάδια καλά και τα ξεφλουδίζουμε. Τα κόβουμε στη μέση ή κυδωνάτα και αν θέλουμε αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και την κανέλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει βράση το σιρόπι.
  3. Προσθέτουμε τα αχλάδια στο σιρόπι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος, μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν σφιχτά. Μπορούμε να τα τσεκάρουμε τσιμπώντας τα με μια οδοντογλυφίδα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Σερβίρουμε την κομπόστα κρύα ή ζεστή, σκέτη ή με συνοδεία γιαουρτιού ή παγωτού. 
  • Η κομπόστα διατηρείται στο ψυγείο σε γυάλινο σκεύος για 4-5 μέρες.
  • Το τζίντζερ δίνει μια ελαφρώς πικάντικη νότα. Μπορούμε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την ποσότητα του, ανάλογα με τα γούστα μας ή ακόμα και να το αντικαταστήσουμε με βανίλια.