Υλικά
- ½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
- λίγο γάλα κρύο για τα μπισκότα
Για την κρέμα
- 800 ml γάλα πλήρες
- 1 φλ. νερό
- 140 γρ. κορν φλάουρ
- 5-8 κ.σ. ζάχαρη, όσο γλυκό το προτιμάμε
- 1 καψουλάκι βανιλίνης
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Για την επικάλυψη
- 2 φακελάκια ζελέ κεράσι
- 4 φλ. νερό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το γλυκό ψυγείου με ζελέ, κρέμα και μπισκότα βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά, να ζεσταίνεται.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη, τη βανιλίνη, το ξύσμα λεμονιού και το κρύο νερό.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα της κατσαρόλας και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ετοιμάζουμε τη βάση του γλυκού: Βουτάμε ένα - ένα τα μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους, τοποθετώντας τα κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο. Αν χρειαστεί κόβουμε κάποια με ανάλογο τρόπο.
- Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα όσο ακόμα είναι ζεστή και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, πριν βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και το ζελέ, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία του και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, αδειάζουμε το ζελέ κουταλιά - κουταλιά πάνω από την κρέμα και βάζουμε ξανά το σκεύος στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.