Υλικά
για περίπου 15 εργολάβους
- 250 γρ. πάστα αμυγδάλου (marzipan)
- 145 γρ. ζάχαρη άχνη
- 95 γρ. ασπράδι αυγού
Για την κρέμα
- 70 γρ. βούτυρο
- 140 γρ. ζάχαρη άχνη
- 300 γρ. τυρί κρέμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τους εργολάβους του Νίκου Ζαμάνη χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό την πάστα αμυγδάλου με την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο - λίγο το ασπράδι αυγού, να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα με ίσιο κορνέ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί.
- «Κόβουμε» δίσκους στο επιθυμητό μέγεθος πάνω στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Δεν θέλουμε να ψηθούν πολύ, για να διατηρήσουν τη μαστιχωτή υφή τους.
- Για την κρέμα χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο και όταν το μείγμα αφρατέψει και αποκτήσει λευκό χρώμα ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα. Το τυρί κρέμα το προσθέτουμε με κουτάλι λίγο - λίγο και ενώ χτυπάμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα, έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μόλις τα αμυγδαλωτά έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου τα κολλάμε μεταξύ τους ανά δύο, βάζοντας ενδιάμεσα την κρέμα.