Υλικά
για μία φόρμα για κέικ διαμ. 28 εκ.
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 250 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
- 4 αυγά
- 180 γρ. ζάχαρη
- 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα χριστουγεννιάτικα cake pops ελατάκια βουτυρώνουμε μία φόρμα και στρώνουμε τον πάτο της με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος που κόβουμε στη συγκεκριμένη διάσταση.
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο σε μεταλλικό μπολ και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν. Ενσωματώνουμε πρώτα το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και μετά το αλεύρι.
- Αδειάζουμε το τελικό μείγμα στη φόρμα που προετοιμάσαμε και ψήνουμε το brownie στο φούρνο για 25 λεπτά.
- Αφού ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το αναποδογυρίσουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ξεκολλάμε το χαρτί από το brownie και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Όταν κρυώσει το κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια: για να το επιτύχουμε, πρώτα το κόβουμε στα 4 χαράζοντας ένα σταυρό στο κέντρο και μετά κόβουμε το κάθε τέταρτο στα 3.
- Βυθίζουμε από ένα καλαμάκι ή ξυλάκι παγωτού στο κέντρο της μικρής πλευράς κάθε κομματιού.
- Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και περιχύνουμε τα ελατάκια με λεπτές γραμμές. Αφήνουμε τη σοκολάτα να στεγνώσει εντελώς πριν σερβίρουμε.
Αν θέλουμε ακόμη πιο σοκολατένια και γιορτινή εμφάνιση, πριν περάσουμε τα ξυλάκια στα brownies, τα βουτάμε πρώτα σε λιωμένη κουβερτούρα και διακοσμούμε τα «δεντράκια» μας με αστεράκια, καραμελάκια ή άλλα χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά.
Ιωάννα Σταμούλου