Το ethnic στοιχείο υπάρχει παντού στην Αθήνα, αλλά αν αναζητάς fusion καταστάσεις με επιρροές από την Ευρώπη, την Ελλάδα, την Ινδία, το Μεξικό και τη Βόρεια Αφρική σε ένα πιο παρεϊστικο και street περιβάλλον, τότε όλοι οι δρόμοι σε οδηγούν στο La Cantina Street Food στη Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια – γιατί ως γνωστόν, στα Εξάρχεια τα βρίσκεις όλα. 

Μην σε μπερδεύει το όνομα, αφού δεν θα βρεθείς μπροστά σε μία καντίνα, αλλά σε ένα μικρό, χαριτωμένο εστιατόριο, του οποίου ο ethnic χαρακτήρας, αντικατοπτρίζεται και στη διακόσμηση του χώρου. Για την ακρίβεια βέβαια, ακροβατεί ανάμεσα στο dine in και το street food, αλλά καταφέρνει να συνδυάσει και τα δύο αρμονικά, με ολοκληρωμένα πιάτα αλλά και επιλογές για το χέρι. 

Το φαγητό στο La Cantina στα Εξάρχεια

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης μάλιστα, Σταύρος, μας λέει χαρακτηριστικά πως «σε αρκετές χώρες του εξωτερικού χρησιμοποιούν τον όρο «καντίνα», αναφερόμενοι σε ένα μικρό εστιατόριο που σερβίρει ολοκληρωμένα πιάτα και όχι «βρώμικο», όπως το εννοούμε εδώ στην Ελλάδα». 

Έτσι, λοιπόν είναι και το La Cantina, που είναι βαμμένο σε φωτεινές αποχρώσεις του μπλε και του κίτρινου, με χώρο για να καθίσεις είτε μέσα είτε και έξω, δίπλα στην χαρακτηριστική ζωγραφιά με τα μυρμήγκια- μη σε ταράζει αυτό- που σε καλωσορίζει.  Αντίστοιχα και τα πιάτα που σερβίρει είναι γεμάτα φαντασία και σε ταξιδεύουν νοερά, μέσα από τη γεύση τους, σε μέρη εξωτικά. 

Για φαλάφελ από κουκιά και πεντανόστιμες σούπες

Στον κατάλογο θα βρεις γύρω στα 10 πιάτα, με αρκετές επιλογές χορτοφαγικές και vegan. Σίγουρα, το φαλάφελ του ξεχωρίζει και δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις χωρίς να το δοκιμάσεις. Και αυτό γιατί δεν φτιάχνουν μόνο το κλασικό φαλάφελ από ρεβίθια, αλλά και ένα που είναι φτιαγμένο από κουκιά, όπως τα φτιάχνουν παραδοσιακά στην Αίγυπτο. Έχεις την επιλογή να το απολαύσεις είτε τυλιγμένο σε αραβική πίτα, είτε σε πιάτο, συνοδευόμενο από ρύζι μπασμάτι και φρέσκια σαλάτα. 

La Cantina

Στον τοίχο θα δεις φωτογραφίες από έθνικ φαγητά του κόσμου

Φαλάφελ στο La Cantina

Στο La Cantina δεν φτιάχνουν μόνο το κλασικό φαλάφελ από ρεβίθια, αλλά και ένα που είναι φτιαγμένο από κουκιά, όπως τα φτιάχνουν παραδοσιακά στην Αίγυπτο.

Μιας και είπα για σαλάτα, μην τις προσπεράσεις, αφού τις κάνουν πολύ ιδιαίτερες και νόστιμες. Αγαπημένη μας αυτή με παντζάρια, πορτοκάλι και καρύδια, και μία ακόμη με κινόα, γκότζι μπέρι και κατσικίσιο τυρί. 

Και βέβαια, μην αφήσεις στην απ’ έξω τα ορεκτικά: τι καλύτερο από το να ξεκινάς με μία αχνιστή σούπα κάστανο, βελουτέ; Ακόμη και να μην είσαι φίλος της σούπας, άκουσέ με και δώσε μία ευκαιρία. Ναι, όμως, θα μου πεις πως δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, που λέει και το τραγούδι, για να φας σούπα, αλλά στο λέω, ότι θα χάσεις. Αν πάλι δε μπορείς καθόλου, σου έχω τη λύση με μία κρύα σούπα, γνωστή και ως γκασπάτσο, που θα σε χορτάσει και είναι απολαυστική. 

Kρύα σούπα γκασπάτσο στο La Cantina

Έτσι σερβίρεται η κρύα σούπα γκασπάτσο στο La Cantina

Για mojito στο La Cantina στα Εξάρχεια

Αν με ρωτάς, το mojito είναι must στο La Cantina, παρέα με το φαγητό.

Για την παρέα, σου προτείνω mojito και αν προτιμάς κάτι non alcohol, τότε δοκίμασε τη σπιτική τους λεμονάδα. Ναι, πάει και με το φαγητό. 

La Cantina

Ζωοδόχου Πηγής 24, Εξάρχεια 10681 

 

Τηλέφωνο: 210-38.10.542

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 13:00-01:00, Παρασκευή-Σάββατο 13:00 -03:00, Κυριακή 15:00-00:00