Υλικά

για ένα τετράγωνο ταψί διαστ. 20x20 εκ.

  • 2 φλ. βρώμη
  • ⅓ φλ. ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κ.γ. κανέλα
  • λίγο αλάτι
  • 2 φλ. γάλα
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή ξηρών καρπών
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μπανάνες ώριμες, κομμένες σε κομμάτια
  • 1½ φλιτζ. μύρτιλλα ή ανάμεικτα μούρα ή σοκολάτα σε σταγόνες
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα baked oatmeals με μπανάνα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βουτυρώνουμε γενναιόδωρα το εσωτερικό ενός τετράγωνου ταψιού διαστάσεων 20x20 εκ. ή το στρώνουμε με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  3. Σε μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
  4. Λιώνουμε καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις ανακατεύουμε με το γάλα, το αυγό, το βούτυρο και τη βανίλια.
  5. Ενώνουμε τα στερεά υλικά με τα υγρά, ανακατεύοντας με μαρίζ μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  6. Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα μούρα ή τις σταγόνες σοκολάτας. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ποσότητα του μείγματος και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα toppings.
  7. Ψήνουμε στον φούρνο για 35-45 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και το μείγμα να σταθεροποιηθεί.
  8. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.

Αν θέλουμε λίγο πιο γλυκό αποτέλεσμα, μπορούμε στο σερβίρισμα να περιχύσουμε με λίγο μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης.