Μετά το Τρομερό Παιδί που άνοιξε σε ένα «εκτός πιάτσας» σημείο, στα Ιλίσια, ο εμπνευστής και δημιουργός του, Στέφανος Λιβάνιος, άνοιξε έναν δεύτερο φούρνο νέας γενιάς, στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Ο λόγος για το Deux Amis, το οποίο κινείται περίπου στη φιλοσοφία του Τρομερού Παιδιού, όμως μας δίνει κάτι παραπάνω: το προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμασης που φτιάχνεται αποκλειστικά από βιολογικά άλευρα δικά τους. Στον ίδιο χώρο διαθέτουν επίσης έναν ιδιαίτερο φούρνο που έχει έρθει από το Λουξεμβούργο και μιμείται το ψήσιμο του ξυλόφουρνου, δίνοντας στα προϊόντα αυτή την υπέροχη γεύση που όλοι αγαπάμε. 

Όσον αφορά στα είδη των αλεύρων, χρησιμοποιούν από αλεύρι ζέας και φαγόπυρο, μέχρι το περσικό khorasan, ένα μακρύκοκκο σιτάρι που έχει πολύ χαμηλό ποσοστό γλουτένης. 

Deux Amis

Deux Amis

Το Deux Amis ξεφουρνίζει το αγαπημένο κρουασάν βουτύρου που βρίσκουμε στο Τρομερό Παιδί, όπως και τη χαρακτηριστική, χρυσαφένια τυρόπιτα και κασερόπιτά του, με το φύλλο σφολιάτας. Δίπλα σε αυτά όμως θα βρεις και γλυκές δημιουργίες, όπως τάρτες, σου και εκλέρ, βάσκικο cheesecake, lemon framboise με σμέουρα και μασκαρπόνε, τιραμισού και άλλα. 

Φτιάχνουν επίσης καφέ, ενώ στα άμεσα σχέδιά τους είναι να προσθέσουν και τραπεζάκια για να τον απολαύσεις εκεί, μαζί με τις μυρωδιές του βουτύρου που θα σε κατακλύζουν. 

Deux Amis 

Δραγατσανίου 8, Πλατεία Κλαυθμώνος
Τηλέφωνο: 210-32.48.929