
Υλικά
Για το βούτυρο με μαύρο σκόρδο
- 100 γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακό
- 8 σκελίδες μαύρο σκόρδο
- ½ κ.γ. αλάτι
Για τα ζυμαρικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 120 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 60 γρ. από το βούτυρο με μαύρο σκόρδο
- 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- παρμεζάνα τριμμένη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
Chardonnay με έντονα αρώματα ώριμου ροδάκινου, βερίκοκου, μελιού, βανίλιας και βουτύρου, με δροσιστική οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Η πρόταση του WSPC: Μαρμαριάς - Κτήμα Τσέλεπου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Πρώτα φτιάχνουμε το βούτυρο
- Για τα ζυμαρικά με μανιτάρια και βούτυρο μαύρου σκόρδου βάζουμε το βούτυρο, το μαύρο σκόρδο και το αλάτι σε μπλέντερ και πολτοποιούμε.
- Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος με καπάκι και βάζουμε το βούτυρο στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να αναδειχθεί πιο πολύ η γεύση του.
Για τα ζυμαρικά
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ½ φλ. από το νερό τους.
- Στο μεταξύ, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
- Βάζουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα μανιτάρια, προσθέτουμε με 60 γρ. από το βούτυρο με μαύρο σκόρδο που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε την παρμεζάνα και λίγο από το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται και σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα πασπαλίζοντας με επιπλέον παρμεζάνα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Όσο βούτυρο μείνει το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και 1 εβδομάδα ή στην κατάψυξη για 6 μήνες. Μπορούμε να το προσθέσουμε σε ψητά λαχανικά, ψάρι ή κοτόπουλο.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή και ½ μέτριο μπρόκολο, χωρισμένο σε μικρά μπουκέτα, που θα το βάλουμε να σοταριστεί μαζί με τα μανιτάρια.