Υλικά
- 4 σκελίδες σκόρδου
- 1 κομμάτι τζίντζερ μεσαίο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, μεγάλο
- 400 ml λάδι
- 6 κ.σ. τσίλι σε νιφάδες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. ζάχαρη μαύρη
- 3 κ.σ. νερό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το πικάντικο λάδι με τσίλι, τζίντζερ και σόγια ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το νερό και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες τσίλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
- Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και προσθέτουμε το μείγμα με τον πελτέ ντομάτας. Το μείγμα μας θα φουσκώσει και θα μυρίσει έντονα το τσίλι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα και να μοιάζει με την υφή μαρμελάδας.
- Χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ σκούρο. Συνολικά θα χρειαστεί περίπου 20-25 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι. Σφραγίζουμε με το καπάκι, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και βάζουμε στο ψυγείο.
Σημειώστε ότι το λάδι θα είναι ακόμα καλύτερο μετά από μία εβδομάδα. Διατηρείται στο ψυγείο έως και 2 μήνες.