Ο δημοφιλής διατροφολόγος Βαλάντης Ηλίας σ' ένα βιντεάκι που ανέβασε πρόσφατα στον λογαριασμό του στο TikTok, στον οποίο έχει 145 χιλιάδες followers έκανε μια δήλωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια. Ισχυρίστηκε ότι αν θέλεις να μειώσεις τη ζάχαρη, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια μικρή πρέζα αλάτι, την οποία προσθέτεις στον καφέ σου και αντισταθμίζει την πικρή του γεύση. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως: «Το νάτριο που περιέχει το αλάτι μπλοκάρει τους υποδοχείς της πικρής γεύσης στη γλώσσα, με αποτέλεσμα ο καφές να φαίνεται λιγότερο πικρός και πιο ισορροπημένος. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στους πιο "έντονους" καφέδες όπως ο espresso, όπου η πικρίλα μπορεί να καλύψει κάθε άλλη γεύση». 

Επομένως, αν φέτος το καλοκαίρι έψαχνες τρόπο να αποφύγεις τη ζάχαρη στον καφέ και σταδιακά να την αποβάλλεις τελείως, μόλις ανακάλυψες το τέλειο κόλπο. Δοκίμασέ το κι αν πετύχει, γλίτωσες από τη ζάχαρη και τα υποκατάστατά της και δεν έχεις παρά να τον παραγγείλεις στην επόμενη έξοδό σου και να τους δεις όλους να σοκάρονται με την επιλογή σου. 

@dietgram

✨Αλάτι αντί ζάχαρης στον καφέ; Δες γιατί!

♬ πρωτότυπος ήχος - Valantis Ilias | Dietitian BSc