Υλικά
- 400 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα)
- 200 ml κρέμα καρύδας ή φυτική κρέμα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 6 γρ. ζελατίνη σε φύλλα ή φυτική ζελατίνη
- 1 μάνγκο μεγάλο, ώριμο (ή 2 μικρά)
Glera με φρουτώδη και αρωματικό χαρακτήρα, ισορροπία και κομψότητα. Η πρόταση του WSPC: Prosecco Ice Demi – Sec Zonin
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την πανακότα με μάνγκο και γάλα καρύδας μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια χωρίς να βράσει.
- Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Μοιράζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει.
- Πολτοποιούμε το μάνγκο και το σερβίρουμε από πάνω λίγο πριν το σερβίρισμα.
- Αντί για μάνγκο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολτό παπάγιας ή ανανά.
- Για vegan εκδοχή, χρησιμοποιούμε άγαρ-άγαρ αντί για ζελατίνη.