Υλικά
  • 400 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα)
  • 200 ml κρέμα καρύδας ή φυτική κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 γρ. ζελατίνη σε φύλλα ή φυτική ζελατίνη
  • 1 μάνγκο μεγάλο, ώριμο (ή 2 μικρά)

Glera με φρουτώδη και αρωματικό χαρακτήρα, ισορροπία και κομψότητα. Η πρόταση του WSPC: Prosecco Ice Demi – Sec Zonin

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πανακότα με μάνγκο και γάλα καρύδας μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια χωρίς να βράσει.
  3. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  4. Μοιράζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει.
  5. Πολτοποιούμε το μάνγκο και το σερβίρουμε από πάνω λίγο πριν το σερβίρισμα.
  • Αντί για μάνγκο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολτό παπάγιας ή ανανά.
  • Για vegan εκδοχή, χρησιμοποιούμε άγαρ-άγαρ αντί για ζελατίνη.