Υλικά
            
        
        
        
        
    - 500 γρ. κεράσια καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια
- 150-200 γρ. μέλι ή ζάχαρη (ανάλογα τη γλύκα των φρούτων)
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ (προαιρετικά, για πιο «δεμένη» υφή)
 Διαδικασία
        
            
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τη μαρμελάδα κεράσι βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα καθαρισμένα φρούτα μαζί με το μέλι ή τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
- Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Αν τη θέλουμε πιο πυκνή, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2 κ.σ. νερό και το προσθέτουμε στο τέλος, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει.
- Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη διατηρούμε σε αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο για έως και 10 ημέρες.
 Αμαρυλλίς Τσέγκου
Αμαρυλλίς Τσέγκου 
         
