Υλικά
  • 500 γρ. κεράσια καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια
  • 150-200 γρ. μέλι ή ζάχαρη (ανάλογα τη γλύκα των φρούτων)
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ (προαιρετικά, για πιο «δεμένη» υφή)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μαρμελάδα κεράσι βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα καθαρισμένα φρούτα μαζί με το μέλι ή τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
  2. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Αν τη θέλουμε πιο πυκνή, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2 κ.σ. νερό και το προσθέτουμε στο τέλος, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει.
  4. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη διατηρούμε σε αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο για έως και 10 ημέρες.