Υλικά
  • 3 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα dijon με κόκκους
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι, πιπέρι λευκό
  • 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πλούσια βινεγκρέτ με βαλσαμικό ξύδι ρίχνουμε το βαλσαμικό ξύδι σε μπολ, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με σύρμα. 
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε συνεχή ροή, σαν λεπτό κορδόνι, εξακολουθώντας το χτύπημα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές και πηχτό μείγμα.

Εναλλακτικά, τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον πολυκόφτη ή σε βαζάκι με καπάκι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενής και πηχτή η βινεγκρέτ.