Αν είσαι από τους ανθρώπους που παρακολουθούν τα trends και τα μαγαζιά που για διάφορους λόγους κάνουν χαμό ανά εποχή, τότε είναι φυσικό να γνωρίζεις το Μπαρ Μπεε Κιου και το φαγητό του. Σίγουρα έχεις φάει έστω και μια φορά τα burgers του και έχει τύχει να περιμένεις σε ουρά μέχρι να αδειάσει κάποιο τραπέζι. Εμένα πάντως μου έχει συμβεί στο παρελθόν, ειδικά όταν πρωτοάνοιξε στη Φρεαττύδα που πηγαίναμε μετά το σχολείο ή μετέπειτα στο μαγαζί στη Νέα Σμύρνη που υπάρχει μέχρι σήμερα. Θυμάμαι μάλιστα ότι το φαγητό ήταν τόσο νόστιμο και πληθωρικό που όταν κανονίζαμε να πάμε με την παρέα μου δεν τρώγαμε τίποτα άλλο μέσα στη μέρα ανυπομονώντας για την έξοδο. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που έχει κατακτήσει μια θέση στη List25 των «New York Times» με τα καλύτερα burgers στον κόσμο.
Με τέτοια λοιπόν ιστορία δεν γινόταν να μη βρεθώ στο άνοιγμα του δεύτερου καταστήματος στον Πειραιά, όπου το Μπαρ Μπεε Κιου επανασυστήνεται με νέο μενού σε νέο χώρο. «Τα Μπαρ Μπεε Κιου είναι ένα brand που έχει μεγαλώσει μαζί με το κοινό του. Από την πρώτη ημέρα, ο κόσμος το αγκάλιασε και το ανέδειξε σε σημείο αναφοράς για το εστιατορικό burger στην Ελλάδα. Το νέο κατάστημα στο Πασαλιμάνι σηματοδοτεί την επόμενη μέρα του brand, στην ίδια γειτονιά από όπου ξεκίνησε η ιστορία μας», λέει ο ιδιοκτήτης Χρήστος Βιτσικάνος για τη νέα άφιξη. Σ' ένα χώρο λοιπόν που παραπέμπει σε σκηνικό αμερικάνικης ταινίας με άνετα μπορντό booths και urban street στοιχεία, όπως graffiti και «αγάλματα» διακοσμημένα με neon, απόλαυσα για άλλη μια φορά τα γνώριμα burgers που επιμελείται ο executive chef Αλέξανδρος Αποστόλου, περιτριγυρισμένη από πόρτες containers και παράθυρα - φινιστρίνια, που μου υπενθύμιζαν πως ήμουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Το μενού ξεδιπλώθηκε μπροστά μου πληθωρικό και πολύχρωμο. Από ορεκτικά δοκίμασα και τα δύο είδη των corn dogs, που έχει ο κατάλογος, αλλά και τα φιλετάκια κοτόπουλου πανέ με golden BBQ sauce dip, αυτό όμως που με ενθουσίασε ήταν το κοραλάκι με κρέμα τυριών και λεπτοκομμένο μπέικον με απολαυστική υφή και πλούσια γεύση. Εκτός από τα signature burgers, που θυμόμουν, μεγάλο σουξέ φαίνεται να έχουν το καυτερό Mexican με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, λιωμένη mozzarella και jalapeños, αλλά και το Πατατακ με 3 smashed μοσχαρίσια μπιφτέκια και λιωμένο cheddar. Προσωπικά κινήθηκα σε πιο συνηθισμένα μονοπάτια παραγγέλνοντας το Τσιζμπεεργκερ με 2 smashed μπιφτέκια και φυσικά δεν παρέλειψα να συνοδεύσω τις πατάτες μου με τη χαρακτηριστική τους Δε σως που είναι η αγαπημένη μου.
Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από κοκτέιλ, όπως η μαργαρίτα που τίμησα δεόντως ή από milkshakes, που δεν υπήρχαν παλιά, για να ζήσεις όλη την αμερικάνικη εμπειρία, όπως βλέπουμε στις ταινίες. Από γλυκά διαλέξαμε το Κάτι σαν τσούρος που πρόκειται για τραγανές μπουκίτσες brioche με ζάχαρη, κανέλα και σος πραλίνα και ομολογουμένως ήταν η καλύτερη επιλογή για το τέλος.
Μπαρ Μπεε Κιου
Αγγέλου Μεταξά 7, Πειραιάς 185 34
Τηλέφωνο: 210-41.21.291
Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη - Πέμπτη 18:00 - 12:00, Παρασκευή - Σάββατο 13:00-01:00, Κυριακή 13:00 - 12:00