Πριν λίγο καιρό γράψαμε για την εμπειρία μας στο Liystor, το νέο εστιατόριο εντός του ιστορικού αρχοντικού του Κυριάκου Πιττάκη στην καρδιά της Αθήνας και όπως είχαμε αναφέρει, ο executive chef Νίκος Αποστολάκης μελετά σχεδόν 10 χρόνια τώρα την τεχνική της ωρίμασης των ψαριών και τους διαφορετικούς τρόπους διαχείρισής τους.
Τώρα επανερχόμαστε, αφού στον δεύτερο όροφο του ίδιου αρχοντικού παρουσιάστηκε πολύ πρόσφατα το Ydoron, ένα εστιατόριο το οποίο επικεντρώνεται στο ψάρι ωρίμασης, δίνοντάς του τη μορφή κοπής και μπριζόλας. Ένα steakhouse ψαριού δηλαδή.
Τα πιάτα, με την υπογραφή του σεφ Νίκου Αποστολάκη, αναδεικνύουν την τεχνική της ωρίμασης ψαριού, που, ομολογουμένως, πιο συχνά συναντάμε στα κρεατικά, με πρώτη ύλη εξαιρετικής ποιότητας, μεγάλες κοπές to share, ιδιαίτερες σάλτσες και γαρνιτούρες.
Για τη συνοδεία των πιάτων η ομάδα του Ydoron έχει δημιουργήσει έναν προσεγμένο κατάλογο με ετικέτες που έρχονται απευθείας από το εντυπωσιακό κελάρι του εστιατορίου, ειδικά για pairing με τα dry aged ψαρικά τους.
Ydoron
Πιττάκη 1 και Ερμού 92-24, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο: 210-22.41.113
Ωράριο Λειτουργίας: Τετάρτη - Σάββατο 19:00 - 23:30, Κυριακή 13:30 - 18:00