Η sangria με καταγωγή την Ισπανία και την Πορτογαλία, είναι ένα ποτό με βάση το κρασί, μια γλυκαντική ουσία όπως ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης και διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα. Προαιρετικά, σε κάποιες συνταγές προστίθενται και άλλα αποστάγματα - μπράντι, ρούμι ή βότκα -, ενώ όσοι θέλουν το ποτό τους ακόμη πιο αρωματικό μπορούν να προσθέσουν και μπαχαρικά, όπως κανέλλα και γαρίφαλο. 

Βέβαια, μπορείς να φτιάξεις και μία απολύτως «αθώα» εκδοχή της sangria, χωρίς καθόλου αλκοόλ, όπου πρωταγωνιστές θα είναι μόνο τα φρούτα. Για να φτιάξεις μία κανάτα θα χρειαστείς:

Υλικά

  • 1 λίτρο χυμό cranberry, συσκευασμένο
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτάκι σόδα
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 μήλο
  • 1 αχλάδι
  • πάγο για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Πλένεις καλά τα φρούτα και χωρίς να τα ξεφλουδίσεις, κόβεις το μήλο και το αχλάδι σε φέτες ή σε κυβάκια, αφαιρώντας τον πυρήνα τους. Κόβεις σε φέτες το πορτοκάλι.
  2. Σε μία κανάτα βάζεις τον χυμό cranberry, τον χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα. Ανακατεύεις και προσθέτεις τα φρούτα. Βάζεις τη Virgin Sangria στο ψυγείο, να παγώσει καλά.
  3. Σερβίρεις σε ποτήρια με πάγο, φροντίζοντας να βάζεις αρκετή ποσότητα και από τα φρούτα και απολαμβάνεις.