Φρέσκο τζίντζερ, μέλι και φρέσκο πορτοκάλι μυρίζουν Χριστούγεννα και μας δίνουν ένα υπέροχο ζεστό αφέψημα, το οποίο μπορείς να προσφέρεις στα γιορτινά τραπέζια των ημερών.
Όχι μόνο δείχνει πολύ όμορφο με το χρώμα που έχει μέσα σε μια ωραία κανάτα και τοποθετημένο πάνω στο στολισμένο τραπέζι, αλλά είναι και εύγευστο και, παράλληλα, ενισχύει τη διαδικασία της χώνεψης. Και αυτό είναι κάτι που όλοι θέλουμε αυτές τις μέρες που τρώμε λίγο ή πολύ περισσότερο από το σύνηθες.
Τσάι με τζίντζερ, μέλι και φρέσκο πορτοκάλι
Υλικά
για 1 - 2 φλ.
- 2-3 φέτες τζίντζερ φρέσκο, καθαρισμένο
- 300 ml νερό
- χυμό από ½ πορτοκάλι φρέσκο
- 2 κ.γ. μέλι
- 1 φλούδα πορτοκαλιού, λεπτή, χωρίς τη λευκή σάρκα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για το τσάι με τζίντζερ, μέλι και φρέσκο πορτοκάλι βάζουμε το νερό σε μικρό κατσαρολάκι μαζί με το φρέσκο τζίντζερ. Έπειτα από 5 λεπτά αν το επιθυμούμε προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το τσάι για 2 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
- Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και απολαμβάνουμε όλες τις ώρες της μέρας, Στα γιορτινά τραπέζια μπορούμε να το σερβίρουμε σε μια γυάλινη τσαγιέρα με φρέσκα φρούτα, όπως κρανπερι ή κόκκινα μούρα.
Μερικές ακόμη συμβουλές
- Καλό είναι να μην προσθέσουμε μέλι σε πολύ καυτό υγρό. Ας περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία.
- Το τζίντζερ μπορεί να γίνει πιο ήπιο ή πιο έντονο, ανάλογα με την ποσότητα και τον χρόνο βρασμού.
- Αυτό το τσάι πίνεται και σκέτο, χωρίς μέλι, αν μας αρέσουν οι πιο καθαρές γεύσεις.