
Θα τολμούσα να μαντέψω ότι οι περισσότεροι από εμάς θα έχουμε ανάγκη να προσφέρουμε στο πεπτικό μας σύστημα περισσότερη φροντίδα ίσως μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Ένα καταπραϋντικό φλιτζάνι τσάι για την πέψη μπορεί πραγματικά να έρθει και να μας ανακουφίσει.
Όχι, όμως οποιοδήποτε είδος ροφήματος, αλλά ένα μείγμα βοτάνων, χωρίς καφεΐνη, που είναι γεμάτο με συστατικά ιδανικά για την πέψη, όπως, σπόρους μάραθου, μελισσόχορτο και γλυκάνισο μαζί με φλούδα πορτοκαλιού για μια γλυκιά και πικάντικη γεύση που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση ενός ταραγμένου στομάχου.
Υλικά
για 2 φλ.
- 1 κ.σ. χαμομήλι
- 1 κ.σ. μελισσόχορτο
- 1 κ.γ. σπόρους μάραθου
- ½ κ.γ σπόρους γλυκάνισου
- φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού
Διαδικασία
- Τοποθετούμε το χαμομήλι, το μελισσόχορτο, τους σπόρους μάραθου και γλυκάνισου σε μια πορσελάνινη τσαγιέρα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε ζεστό νερό - 90°C.
- Σκεπάζουμε την τσαγιέρα και αφήνουμε το μείγμα για πέντε λεπτά σκεπασμένο.
- Προσθέτουμε στο φλιτζάνι μας φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού, όχι με τη λευκή εσωτερική σάρκα γιατί θα προσθέσει πικρή γεύση, και ρίχνουμε από την τσαγιέρα μας το έγχυμα με τη βοήθεια ενός σουρωτήρι τσαγιού.
- Απολαμβάνουμε.