Με λόγο απλό, αληθινό και γεμάτο εικόνες, ο Λευτέρης Λαζάρου μιλά για τον Πειραιά της παιδικής του ηλικίας, για τους καραβομάγειρες που σημάδεψαν την πορεία του, για τα πρώτα του χρόνια στην κουζίνα και για τη διαδρομή που τον οδήγησε στο Βαρούλκο - το πρώτο ελληνικό εστιατόριο που τιμήθηκε με αστέρι Michelin.
Μοιράζεται με την Ιωάννα ιστορίες από τη “γαλέρα” της κουζίνας, τις στιγμές που έκριναν την πορεία του, και τα “μυστικά” που κρατούν το Βαρούλκο στην κορυφή για τέσσερις δεκαετίες. Μιλά για τους νέους μάγειρες που πέρασαν από την κουζίνα του και για όσα ο ίδιος συνεχίζει να μαθαίνει, ακόμη και μετά από τόσα χρόνια.
Με χιούμορ και ευαισθησία, ο σεφ αποκαλύπτει πώς βλέπει τη μαγειρική σήμερα, ποιο είναι το όραμά του για το μέλλον και ποιο όνειρο δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει.
Μια κατάθεση ψυχής από έναν άνθρωπο που έκανε τη θάλασσα πηγή έμπνευσης και τη μαγειρική τέχνη πηγή ζωής.
Άκου το επεισόδιο «Έχω ένα μυστικό» με τον Λευτέρη Λαζάρου και ανακάλυψε όσα δεν γράφτηκαν ποτέ στα μενού.