Την ιταλική παράδοση και γαστρονομία την αγαπάμε και με το παραπάνω στην Ελλάδα και έτσι τα σημεία όπου τη βρίσκουμε είναι πραγματικά αμέτρητα. Ειδικά στην Αθήνα, ο παλμός της Ιταλίας είναι ιδιαίτερα δυνατός και πρόσφατα, ένα ακόμη ενδιαφέρον ιταλικό εστιατόριο πήρε τη θέση του, αυτή τη φορά στον Κεραμεικό.
Το Osteria Mamma που θυμίζει ίσως λίγο περισσότερο ατμοσφαιρικό ιταλιάνικο σπίτι με αυλή, ξεκίνησε να στρώνει τα τραπέζια του στις αρχές Δεκεμβρίου. Έχει μάλιστα αέρα καλλιτεχνικό, αφού ανήκει στα παιδιά της οικογένειας Σαράντη: Τους ηθοποιούς Μιχάλη και Ανδριάνα, τη Φένια και τη σεφ Ελένη Σαράντη που γνωρίσαμε από το Lost Athens στο Παγκράτι.
Όσο για το μενού, το επιμελείται βεβαίως η Ελένη Σαράντη, προτείνοντας μια αρκετά σφιχτή κάρτα, με απόλυτη ισορροπία, που περιλαμβάνει 4 ορεκτικά, 4 ζυμαρικά, 4 κρεατικά και 4 επιδόρπια και βέβαια φοκάτσια για την αρχή.
Στο μενού μπορείς, για παράδειγμα, να βρεις papardela ripiena που είναι στην ουσία παπαρδέλες γεμιστές με guanciale και αλμυρή κρέμα anglaise, κοτολέτα με το prosciutto crudo και παρμεζάνα, αρνίσιο κότσι με δενδρολίβανο, ζωμό από το αρνί και νιόκι με μπεσαμέλ, ενώ στα γλυκά πρωταγωνιστεί το panettone με κανέλα, πικραμύγδαλο, ρούμι και κλημεντίνη.
Osteria Mamma
Σαλαμίνος 64, Κεραμεικός
Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 20:00-02:00, Κυριακή 13:00-19:00, Δευτέρα-Τρίτη κλειστά