Άλλο ένα new age bakery ξεπήδησε στον χάρτη της Αθήνας στις αρχές Δεκεμβρίου, μπαίνοντας και αυτό σε μία λίστα που έγινε τάση και φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Ο λόγος για το Hygge - που με βάση τη δανέζικη φιλοσοφία έχει να κάνει με τη ζεστασιά, τη χαλαρότητα, τις απολαυστικές στιγμές - το οποίο άνοιξε στα Εξάρχεια και σε ένα καθόλου τυχαίο σημείο, αφού εκεί βρίσκαμε το αρτοποιείο που έγινε γνωστό ως «Μητρόπολη», στο Νο 192 της Ιπποκράτους.

Η ιστορία της Μητρόπολης είχε κάπως έτσι: Ο Σταύρος Αναγνώστου, γεννημένος σε οικογένεια αρτοποιών στις αρχές του 20ου αιώνα, μετακόμισε από την Ήπειρο στην Προύσα για να κατακτήσει την τέχνη της αρτοποιίας. Άνοιξε τον πρώτο του φούρνο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και το 1966 ο γιος του, Δημοσθένης, ανέλαβε το κατάστημα στην Ιπποκράτους, που έγινε γρήγορα γνωστό για το εξαιρετικό ψωμί και τα αρτοσκευάσματά του.

Στο σήμερα, τον χώρο ζωντάνεψε η Anne Meurling, μία Σουηδέζα η οποία δεν είχε καμία σχέση με τον χώρο της αρτοποιίας, όμως ερχόμενη στην Ελλάδα ένιωθε ότι της έλειπαν τα φημισμένα σε όλο τον κόσμο σκανδιναβικά bakeries της πατρίδας της. Έκανε λοιπόν σεμινάρια αρτοποιίας και στη συνέχεια αποφάσισε να ανοίξει το δικό της bakery, όπως και έγινε.

hygge bakery

Hygge: To νέο bakery της Αθήνας

Στο εργαστήριο που βρίσκεται στον χώρο του Hygge φτιάχνουν καθημερινά προζυμένια ψωμιά, λευκά και ολικής άλεσης, σίκαλης, πολύσπορα και πιο ιδιαίτερα, με σπόρους και καρπούς, ακόμη και με γιαούρτι, όπως το ψωμί γιαουρτιού με κρανμπερις. Φυσικά, θα βρεις πολλά ακόμη αρτοσκευάσματα, όπως σάντουιτς με δικό τους ψωμί, ρολά κάρδαμου και κανέλας, ψωμάκια για μπέργκερ, μπισκότα, σουηδικά γλυκά και άλλες λιχουδιές.

Hygge 

Ιπποκράτους 192, Εξάρχεια
Ωράριο Λειτουργίας: Τετάρτη - Κυριακή 08.00 - 17.00