Τα είδη και οι παραλλαγές καφέ που μπορούμε να απολαύσουμε καθημερινά ολοένα και πολλαπλασιάζονται και με τη vegan διατροφή να κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς και στην Ελλάδα, ο καφές με φυτικό γάλα αποτελεί πια μία ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή για vegans και μη. Εδώ που τα λέμε, ακόμη και αν δεν μπορείς να αποχωριστείς τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή σου, μπορεί να προτιμάς την πιο ουδέτερη, ελαφριά αίσθηση και γεύση που αφήνει ένα φυτικό γάλα, ανάλογα τον τύπο του βέβαια. Γι’ αυτό αξίζει να ξέρεις ποιο θεωρείται πιο κατάλληλο για το αφρόγαλα που γαρνίρει τον καφέ σου.

Γάλα φυτικό για vegan cappuccino

Ανάμεσα στα πολλά και διάφορα φυτικά γάλατα που θα βρεις στο εμπόριο, υπάρχει και σειρά προϊόντων που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες baristi. Αυτό βέβαια προορίζεται για την παρασκευή καπουτσίνο και άλλων «γαλακτερών» καφέδων και είναι πιο κρεμώδες από το γάλα που βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Αυτό συμβαίνει γιατί στο γάλα που προορίζεται για επαγγελματική χρήστη από τους baristi έχουν προστεθεί χημικές ουσίες ως πρωτεΐνες και λίπη για να επιτευχθεί αυτό το γλυκό, κρεμώδες και αφρώδες αποτέλεσμα που αρέσει τόσο πολύ σε όλους μας και κάνει τη διαφορά. 

Φυτικό γάλα για vegan cappuccino


Με σύμμαχο την πρωτεΐνη για πλούσια υφή 

Και εδώ ερχόμαστε στο ιδανικό φυτικό γάλα για αφρόγαλα. Για να δημιουργήσει αυτή την υφή της κρέμας, το φυτικό γάλα θα πρέπει να έχει την ποιότητα και την ποσότητα των πρωτεϊνών που απαιτούνται για τον σκοπό αυτό. Το γάλα σόγιας είναι μία ιδανική επιλογή, αφού δημιουργεί από μόνο του έναν πλούσιο και αέρινο αφρό, ο οποίος μάλιστα θα παραμένει για ώρα στο φλιτζάνι σου. Παράλληλα, εν αντιθέσει με το αγελαδινό γάλα αλλά και το γάλα βρώμης, το γάλα σόγιας προτιμάται από πολλούς λόγω της αρκετά ουδέτερης γεύσης του, που δεν επισκιάζει αυτή του καφέ. Όλα βέβαια είναι θέμα γούστου και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο δικό σου τέλειο ρόφημα.