Το φθινόπωρο είναι εδώ και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Εκτός από επιστροφή στη ρουτίνα για όλους μας, που έχει γίνει ήδη αρκετό καιρό πριν, αυτά τα πρώτα cozy κουβερτάκια που έχεις βγάλει σιγά σιγά για χουχούλιασμα στον καναπέ και bingewatching της αγαπημένης σου σειράς, σηματοδοτεί την εποχή του ζεστού καφέ (αν και κάποιοι πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν τον αποχωριζόμαστε ούτε με 35°C).

Flat white, macchiato, latte και βέβαια ο βασιλιάς του ζεστού καφέ, που δεν είναι άλλος από τον cappuccino, αυτό το θείο ρόφημα με τα δύο μαγικά συστατικά, espresso και γάλα, που σου φτιάχνει τη μέρα.

Σίγουρα ο καφές αποτελεί αφορμή για έξοδο, για συναντήσεις με φίλους και πολλή κουβέντα και έχει συνδεθεί με κάποιες από τις πιο ωραίες και «ζεστές» αναμνήσεις μας. Ένας καλός cappuccino περιλαμβάνει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τον βοηθούν να σου προσφέρει όλο του το μεγαλείο. Σωστές αναλογίες, σωστή θερμοκρασία, ομοιογενής υφή και γεμάτη γεύση. Καθώς πρόκειται για ένα ρόφημα με ελάχιστα υλικά, όπου ο καλός καφές βρίσκει το απόλυτο ταίρι του, το ζεστό γάλα, μπορεί τα πράγματα να σου φαίνονται πολύ απλά, αλλά θέλουν την προσοχή τους.

Capuccino στο σπίτι like a pro - Tips για να τον πετύχεις

Τα αγαπημένα σου καφέ θα βρίσκονται πάντα εκεί για να ετοιμάσουν το αγαπημένο σου ρόφημα και να στον σερβίρουν, όμως αν ακολουθήσεις τα σωστά βήματα, μπορείς να φτιάξεις έναν τέλειο cappuccino και στο σπίτι, like a pro. Δες τα tips παρακάτω και απόλαυσε το καφεδάκι σου στον καναπέ σου, όπως ακριβώς θα το έπινες στο καλύτερο καφέ - μπορεί και ακόμη καλύτερο, αν είσαι προσεκτικός και του φερθείς με ευλάβεια κατά την προετοιμασία.

Υλικά

  • 1 δόση espresso (18 γρ.) 
  • 150 ml γάλα αγελαδινό
  • λίγη κανέλα ή κακάο σε σκόνη, προαιρετικά

Διαδικασία

  1. Φτιάξε περίπου 35 ml espresso με τη βοήθεια μίας μηχανής καφέ και στη συνέχεια, ρίξε τον αμέσως στο φλιτζάνι σου. 
  2. Χρησιμοποιώντας μία συσκευή για αφρόγαλα, ζέστανε το γάλα μέχρι να δεις ότι έχουν σχηματιστεί περίπου 4-6 εκ. αφρού στην κορυφή.
  3. Κράτησε την κανάτα έτσι ώστε το στόμιο να βρίσκεται περίπου 3-4 εκ. πάνω από το φλιτζάνι με τον καφέ και ρίξε το γάλα σταθερά.
  4. Καθώς η ποσότητα του ροφήματος μέσα στο φλιτζάνι αυξάνεται, φέρε την κανάτα όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιφάνειά του και «στόχευσε» στο κέντρο. Μόλις η κανάτα με το γάλα αγγίξει σχεδόν την επιφάνεια του καφέ, γείρε την, ώστε να επιταχύνεις το ρυθμό της ροής. Σίγουρα πλέον θα έχεις δει πολλούς barista να το κάνουν. Θα δεις ότι το γάλα θα αποκτήσει σχήμα στην επιφάνεια του καφέ. 
  5. Αν το επιθυμείς, πασπάλισε με λίγη κανέλα ή κακάο σε σκόνη.