O διεθνής διαγωνισμός Japan Olive Oil Prize 2025, που θεωρείται παγκοσμίως από τους πιο επαγγελματικούς διαγωνισμούς ελαιολάδων λόγω των αυστηρών standards αξιολόγησης που εφαρμόζει, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο το διάστημα 9 έως 18 Ιουνίου. Μάλιστα, κατατάσσεται σε υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOOWR, με τη γευσιγνωστική δοκιμή να γίνεται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου διεθνούς κύρους, με τη μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας.

Για το 2025 στο Japan Olive Oil Prize συμμετείχαν 578 ελαιόλαδα από 28 ελαιοπαραγωγικές χώρες, όπως η Ισπανία, η Κροατία, η Ελλάδα, η  Ιταλία, η Πορτογαλία, η Τυνησία, οι ΗΠΑ, η Τουρκία, το Ισραήλ και άλλες, με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με εννέα βραβεύσεις και στα εννέα δείγματα εξαιρετικών παρθένων και gourmet ελαιολάδων με τα οποία συμμετείχαν, σημειώνοντας το απόλυτο ποσοστό επιτυχίας του 100%. Συγκεκριμένα κέρδισαν 2 χρυσά και 7 ασημένια βραβεία και με βαθμολογίες που έφτασαν και το 95% κατάφεραν να ξεχωρίσουν και πλέον κατατάσσονται στα καλύτερα ελαιόλαδα του διαγωνισμού της Ιαπωνίας (Best Olive Oils JOOP 2025).

Οι βραβεύσεις αυτές αποτελούν μία ακόμα μεγάλη διάκριση για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από τη Σπάρτη Λακωνίας γιατί, βάσει των αξιολογήσεων από τους εξειδικευμένους κριτές - γευσιγνώστες, τα καινοτομικά και περιορισμένης παραγωγής ελαιόλαδα τους ξεχώρισαν και αναγνωρίστηκαν για μια ακόμη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ταυτόχρονα, οι εννέα βραβεύσεις στον JAPAN Olive Oil Prize Competition 2025, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 1.159 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, ένας αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ που εξελίσσεται.