Υλικά
- 1 ματσάκι γλιστρίδα, μεγάλο
- 200 γρ. γιαούρτι παραδοσιακό ή στραγγιστό 2%
- 2 κ.σ. ξύδι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 μέτριες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μοσχοφίλερο με υψηλής έντασης αρώματα τριαντάφυλλου και περγαμόντου και υψηλή οξύτητα που δίνει φρεσκάδα. Η πρόταση του WSPC: Μαντινεία - Κτήμα Τσέλεπου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σαλάτα με γλιστρίδα και γιαούρτι πλένουμε τη γλιστρίδα, αφαιρούμε το σκληρό κάτω μέρος των κοτσανιών και τη μαδάμε σε πολύ μικρά τουφάκια. Θα περισσέψουν στο κάτω μέρος κοτσανάκια με λιγοστά φύλλα. Αυτά, τα ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.
- Βάζουμε τη γλιστρίδα στη σαλατιέρα και την αλατίζουμε.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και δεν ξεχνάμε να αλατοπιπερώσουμε.
- Τέλος, ανακατεύουμε τη γλιστρίδα με τη σος γιαουρτιού και σερβίρουμε
Μπορούμε να προσθέσουμε μια ντομάτα ψιλοκομμένη και στραγγισμένη από τα υγρά της, που ταιριάζει πάρα πολύ, καθώς και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό.